Autor: Mariliis Pinn • 26. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

KLM lõpetab lennud ka Riiast Amsterdami

Veebruaris Tallinna-liini sulgemisest teatanud Hollandi lennufirma KLM lõpetab lennud ka Riiast Amsterdami.

Viimane Riia-Amsterdam lend toimub 29. juunil. Tallinna-liin suletakse juba 4. maist.

Lendude lõpetamise põhjuseks on majanduslangus ja sellega seoses globaalne tulude vähenemine. Lennud Hollandist Baltimaadesse on Euroopa mõistes suhteliselt pikad ja lennufirma jaoks kulukad, samas on siinsed turud väga hinnatundlikud. Soodsaid hindu pakkudes võib küll lennukid täis saada, aga piletimüügi tulu ei pruugi katta lendamisega seotud kulusid, seisab Estraveli teates.

KLMi ja Air France'i ühinemise järel tekkinud maailma ühe suurema lennufirma lahkumine Balti turult vähendab oluliselt siinseid niigi kasinaid ühendusvõimalusi maailma. Samas jäävad lätlased eestlastega võrreldes paremasse seisu, sest sealne lennufirma airBaltic opereerib meie Estonian Airiga võrreldes kordades suuremat liinivõrku ja panustab aktiivselt ka transiitreisijatele.

KLMi Riiast lahkumise teates võrdleb Estravel Eesti reisijate lennuvõimalusi 1990ndate esimesse poolega. "Tallinnast saab peale KLMi lahkumist arvestatava tihedusega – vähemalt kaks väljumist päevas – lennata vaid Helsingisse, Stockholmi, Kopenhaagenisse, Riiga ja Vilniusesse. Soovi korral reisida mõistliku raha eest väljaspoole Euroopat tuleb arvestada eraldi piletitega, vajadusega pagas vahepeal välja võtta ja ööbimistega transiitlinnades. Või alustada oma reisi esmalt laevasõiduga Helsingisse, kust on märksa enam jätkuühenduste võimalusi," seisab teates.

KLM tegi alates 2005. aasta märtsist Tallinnast Amsterdami kaks lendu päevas. Ka Riiast Amsterdami lennatakse kaks korda päevas.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077