Autor: Mariliis Pinn • 23. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Narva hakkab veokitelt ebaseadulikku raha nõudma

Aprillist hakkab Narva linnale kuuluv aktsiaselts Transservice-N taas maksustama Venemaale suunduvaid transiitveokeid, seda hoolimata sellest, et taoline tegevus on tunnistatud põhiseadusega vastuolus olevaks.

Kümnendi algul, mil Narva linnavalitsus võttis autoga piiri ületamise eest raha, juhtis õiguskantsler korduvalt tähelepanu sellele, et transiidi maksustamine on põhiseadusega vastuolus, kirjutas Põhjarannik. Valitsusjuhid tegid siseministeeriumile ülesandeks allkirjastada Narvaga leping transiitvedude riiklikuks finantseerimiseks ning tänu sellele ei võtnud Narva alates 2005. aasta jaanuarist autojuhtidelt raha, tõsi küll, maanteetollipunkti siirdunud autod olid jätkuvalt kohustatud tasuta parkima piiriäärses parklas ning seal oma järjekorda ootama.

Narva linnavolikogu liikme ja linnale kuuluva ASi Transservice-N juhi Vladimir Mižui sõnul vähenes 2009. aastal riiklik finantseerimine peaaegu kolm korda: siseministeerium eraldab Narvale transiidi teenindamiseks 1 100 000 krooni varasema 3 000 000 asemel.

"Kus on tõestus? Ainult kantsleri peas oli see tõestus, mitte kusagil mujal," tõrjus Mižui tagasi Põhjaranniku meenutuse, et kunagi viitas õiguskantsler Venemaale suunduvate transiitveokite maksustamise ebaseaduslikkusele, "ja kui kohus seda ütleb, las siis kohus annab ka raha, linn ei allu kohtule, sest raha on vaja, ma arvan, et ei allu..."

Mižui sõnul loobub Narva lepingust ning kehtestab alates aprillist maksu: 169 krooni pluss käibemaks igalt veoautolt ASi Transservice-N teenuste eest, mida osutatakse, kui auto parklas viibib. 

"Midagi ei ole teha. Oleme vedajatega läbi rääkinud, nemad mõistavad samuti, et me osutame teenuseid ning niisama lihtsalt see ei käi: elekter, koristus, prügivedu, inimestele makstav palk - kõik maksab," kinnitas Mižui.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077