Autor: Mariliis Pinn • 20. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täna möödub 85 aastat esimesest Tallinna-Helsingi vahelisest lennust 

Täna täitub Finnairi Helsingi – Tallinna lennuliinil 85 aastat, mis on ühtlasi aastapäevaks ka Finnairi, tollase nimega Aero Oy esimesele lennule.

20. märtsil 1924. aastal väljus vesilennuk Junkers F 13 Helsingi Katajanokka terminalist Tallinnasse. Lennufirma esimesel tegevusaastal lendas Aero Oy’ga 269 reisijat, teatas firma.

„Tallinna – Helsingi lennuliin omab väga olulist tähendust nii Finnairile kui ka Eesti lennunduse ajaloole,“ rääkis Finnair müügidirektor Jan–Michale Nigmann. „Finnairile on Eesti turg jätkuvalt tähtis ning heameel on tõdeda, et eestlased hindavad ja usaldavad oma valikuid tehes just meie lennuliine nii Euroopa, Aasia kui Ameerika suundadel,“ lisa Nigmann.

 "Võib öelda,et Finnair näeb tulevikus Eesti turgu olulisena ja olulise osana Finnairi Läänemere äärsest koduturust," ütles Finnairi asepresident Petteri Kostermaa logistikauudised.net-ile. "Finnairil on hea meel, et eestlased on valinud Helsingi oma "rahvusvaheliseks lennuväljaks" ja peame oluliseks, et hea lennuühendus Helsingi ja Tallinna vahel võimaldab eestlastel lennata Helsingi kaudu mujale Euroopasse, Ameerikasse ja Aasiasse. Finnairi, nagu ka kõikide teiste lennufirmade, eesmärk on olla konkurentsivõimeline ja kuluefektiivne. Just sellepärast soovime leida Tallinn-Helsingi liinile kõige sobivama lahenduse, milleks praegusel hetkel on teenuse sisseostmine Finncomm Airlines'ilt. See ei tähenda mingil juhul seda, et Finnairil oleks plaan loobuda lendudest Tallinnasse, vaid pigem vastupidi - Finnair otsib lahendusi kuidas maksimeerida lennuühenduste arvu Helsingi ja Tallinna vahel."

Finnair on maailma üks vanimaid pidevalt tegutsenud lennufirmasid. Eelmisel aastal lendas Finnairiga 8,3 miljonit reisijat, nendest enam kui 1,3 miljonit Aasia lendudel.

85-aastasel Finnairil on õnnestunud  vaadata julgelt tulevikku, kuni aastani 2093. Raamatus, mis kannab nime “Departure 2093 – Five Visions of Future Flying”, kasutab Finnair lennukitootja Airbus ja teiste ekspertide abi, selleks et välja tuua lennureisimise olulised ja põnevad perspektiivid.

 

Esimene lend Tallinna ja Helsingi vahel
Foto: Finnair
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077