6. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Härra Ansip, kes "riisub koore" ja kuhu see pannakse?

Peaminister Andres Ansipi ütlus, et postiteenuse maksemäärad kehtestatakse selliselt, et "keegi kusagil tihedama asustusega piirkonnas ei riisuks koort ära lihtsalt odavamate hindadega", on D2D OÜ juhatuse liikme Olle Koobi sõnul tekitanud hulga küsimusi.

Järgneb Olle Koobi vastulause.

Olles  lugupeetud peaministri poolt koos Express Postiga nimeliselt liigitatud postituru "kooreriisujate" hulka, oleks D2D OÜ-l hea meel  saada vastus mõnele küsimusele:

- Kas tegemist on kooreriisumise tõkestamisega või Eesti Posti sundtoitmisega, kui uus postiseadus kohustab postiettevõtet Eesti Postile täies mahus kümnist maksma ka siis, kui ta ise osutab ülevabariigilist teenust võrdselt Eesti Postiga?

- Kas tegemist on universaalteenuse toetamisega või konkurentsi tahtliku väljasuretamisega, kui konkurendid peavad sama teenuse eest maksma Eesti Postile 72% viimase letihinnast, Eesti Postil endal aga võimaldatakse oma teenust pakkuda kuitahes odavalt alla kehtestatud letihinna? Ühe võimalikest skeemidest, kuidas, avalikustas Eesti Post eile ise ja vabatahtlikult. Ja see tekitab küsimuse, kuhu on planeeritud nende poolt välja kuulutatud 61 miljoni krooni kadumine Eesti Postile nüüdsest tagatud inkubaatoritingimustes?

- Kas postiseaduse näol on tegemist postituru väljakuulutatud ja väljareklaamitud avamisega või selle lõpliku sulgemisega, kui kehtestatud maksust sõltub kas tulemuseks on üks või teine?

- Kas Eesti puhul on endiselt tegemist parlamentaarse vabariigiga, kui Riigikogu võtab vastu seaduse, mille mõtet võib valitsus  (kes juba tegigi seda)oma suva järgi muuta vastupidiseks seaduse seletuskirjale?

- Kas Eesti kavatseb uut postiseadust tutvustada Euroopa Komisjonile kui postiturgu avavat meedet?

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077