3. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

e-dokumente saadeti mullu 23 % enam

Eesti suurim elektrooniliste e-dokumentide vahendaja Telema AS edastas eelmisel aastal 2,7 miljonit dokumenti, mis on 23% rohkem kui 2007. aastal.

Kõige levinum on e-dokument toidu- ja esmatarbekauba klientide äris, moodustades ca 85% kogu mahust. Populaarseim saadetav e-dokument on saateleht-arve, mida edastati kokku 1,5 miljonit eksemplari, teatas ettevõtte pressiteates.

Partneritele edastati ka üle 650 tuhande elektroonilise tellimuse. Lisaks vahetati elektrooniliselt tellimuste kinnitusi, müügiaruandeid, pakkumisi, tootekatalooge ja mitmeid muid e-dokumente.

2008. aasta lõpuks haldas Telema kokku üle 11 300 lingi ehk tarnija-tellija partnerlussuhte. 2007. aasta lõpu seisuga võrreldes (8100 linki) on e-tarnesuhete hulk kasvanud üle 40%.

2009. aastal näeb Telema AS olulist kliendiaktiivsuse kasvu seoses raske majanduskeskkonnaga. Paljudel ettevõtetel on üha olulisem otsida oma tegevuses kuluefektiivsust.

Huvi on kasvanud eriti märgatavalt Lätis ja Leedus, kus pan-Balti ettevõtted on väga tõsiselt juurutamas kuluefektiivseid tarneahela lahendusi. Kuid ka enamusel Eesti ettevõtetel on kauba tellimise, vastuvõtu, selle üle arvepidamise ning selle eest tasumise väärtusahelas endiselt palju võimalusi protsesside parendamiseks.

Telema pakub kaubandusettevõtetele erinevaid tarneahela juhtimise IT lahendusi. Telema e-dokumentide vahendamise süsteemiga on liitunud üle 600 Eesti, Läti ja Leedu  kaubandusettevõtte ning tootja. Klientide teenindamisel tehakse koostööd Soome, Rootsi, Leedu, Poola ning Saksamaa e-dokumendi operaatoritega. Telemas on täna 22 töötajat. 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077