Autor: Rivo Sarapik • 18. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

KLM lõpetab lennud Tallinnast

Alates 4. maist lõpetab Hollandi rahvuslik lennufirma KLM lennud Tallinnast.

"Jah, see lugu on selleks korraks läbi," kommenteeris lennufirma Eesti esinduse juht Merik Ivask.

Ehkki lennufirma Tallinna-Amsterdami liini, mille täituvus oli Ivaski sõnul keskmiselt 75% ja Eesti turu tingimustes rahuldav, sai saatuslikuks kütusehinna kõikumine ja majanduskriis.

"Kütusehinna tõus tegi oma töö ja kahjustas kogu lennundussektorit. Esimesed probleemid tekkisid eelmisel aastal, kui naftabarreli hind kerkis 130-140 dollarini. Majanduskriis kärbib veelgi tiibu ja sunnib lennufirmasid kõiki liine kriitiliselt üle vaatama," lisas Ivask. "Kui lennufirmal on valida, kas lennata lennukiga kolm lühemat otsa Euroopas, ehk teenida kolme lennu pealt, või üks pikk ja palju kütust kulutav ots, siis on pilt selge."

Kolmandas kvartalis, mis lõppes firmale 31. detsembril, teenis KLMi ja Air France´i ühisettevõte 200 miljonit eurot ehk kolm miljardit krooni kahjumit.

Jaanuaris teatas Euroopa suurim lennukompanii, et kahjum tuleb väiksema reisijate liiklusega ja kaubaveotulu tugeva vähenemisega. Samuti töötas kütusehindade kursiriski maandamine töötas lennukompanii vastu, kuna seetõttu ei saa ettevõte tulu kütusehinna kukkumisest.

Pärast 3. maid Tallinnast Amsterdami ostetud lendudele leitakse Ivaski sõnul alternatiivsed lahendused koostöös teiste lennufirmadega näiteks läbi Helsingi või Kopenhaageni või tagastatakse kliendile alternatiivse võimaluse mittesobimisel raha. "Tänase päeva jooksul teavitame kliente," ütles Ivask.

KLM tegi 2005. aasta märtsist Tallinnast kaks lendu päevas Amsterdami.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077