Autor: Mariliis Pinn • 13. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

O$TUklubi asus ostujuhi kutsestandardit looma

Sel aastal käivitas Eesti Ostu- ja Tarneahelate Juhtimise Ühing O$TUklubi, mille üks plaan on luua ostujuhi kutsestandard.

Selleks plaanitaks Euroopa ostujuhtimise standard tõlkida, selle põhjal luua kolm kutsestandardit ning luua kutseomistamise kord. Esimene ostujuhi kutseeksam peaks toimuma 2010 kevadel, valgustas Eesti Ostu- ja Tarneahelate Juhtimise Ühingu juht Illimar Paul O$TUklubi plaane.

„Käesoleva aasta jooksul peab olema loodud kodulehele soovituslik ostujuhtimise mõõtmise mudel ja konstrueeritud kalkulaator,“ lisas ta. 

Klubi plaanides on ka analüüsida tarnijasuhteid ja leida võimalusi liikmete ja väliste partnerite ostujõu konsolideerimiseks samade materjalide/ toodete ostul. Esimese projektina käivitada diiselkütuse ühine ostmine soodsaima võimaliku hinnaga.

Logi.ee kodulehte plaanitakse täiendada ka sisse ostujuhtimise tegevusi kajastav osaga.

 Ülemiste City klubiõhtul käsitleti kolme teemat, millest kaalukaim oli ostujuhtide sertifitseerimine. Ülevaate kutseandmise süsteemist tegi Schenker AS logistikadirektor Ain Tulvi.   Kutsestandard saab olema üks, millel on kolm erinevat taset. Kõrgeim tase- Tarneahela juht (arendatakse välja Logistiku 5. taseme standardi põhjal, lisades läbirääkimiste, kvaliteedijuhtimise, finantsjuhtimine, rahvusvaheline õiguse algtasemel, samuti projektijuhtimise ja täiendatase ostujuhtimise peatükki. Sisenditena kasutatakse lisaks USA standardit (lähim sertifitseerimiskeskus asub Leedus) ja EL standardit. Keskmine tase- Ostujuht (strateegilise ostja kompetentsitase) Madalaim tase- Ostja (operatiivse ostutöö standard, eraldi tootmis- ja kaubandusettevõtteile) Esmajärjekorras otsustatid alustada kõrgeima taseme standardi “Tarneahela juht” väljatöötamisega.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077