Autor: Rivo Sarapik • 11. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus logistikakeskus mahutab üle poole miljoni jalatsipaari

ABC King ja Suurtüki avasid täna Tallinnas nii Eesti kui ka Läti turu varustamiseks mõeldud uue kesklao, mis mahutab kuni 600 000 jalatsipaari.

Baltimaades ainulaadne haldussüsteem lubab kauplustel loobuda suurte laovarude hoidmisest ning topeltlogistikast.

„Baltimaade jalatsiäris teist sellist keskladu ei leia – kogu laohoone ehitati välja spetsiaalselt meie soove arvestades, samuti töötati välja kingakaubanduse logistikavajadusi arvestav IT- süsteem,“ ütles ABC Kinga ja Suurtüki tegevjuht Silja Silm. „Sisuliselt tegime arenguhüppe Exceli tabelist kaasaegsesse IT-süsteemi, mis võimaldab ühest kohast oluliselt paremini laovarusid hallata ja juhtida ning reageerida kaubavarude täiendamisel müügiüksuste vajadusele kordades kiiremini."

Varasemalt olid jalatsikettide laod üle Tallinna laiali kolmes kohas – Suurtüki NK ladu Ehitajate teel, ABC Kinga ladu Pärnu maanteel ja ladu Suur-Sõjamäe tänaval. Lisaks on üks ladu ka Lätis, viimane suletakse tänavu mais. Ühise katuse alla kolinud ABC Kinga ja Suurtüki keskladu mahutab kokku kuni 600 000 jalatsipaari.

Silja Silma sõnul toob uus logistikakeskus kaasa põhjaliku muudatuse ettevõtte jalatsikaupluste senisesse töösse. „Varem oli keeruline varusid hoomata, esines palju topeltlogistikat lao ja erinevate müügiüksuste vahel ning ka tagurpidi logistikat – hooaja tooted saadeti lattu tagasi. Nüüd saame poodide kaubavarusid täiendada vajadusel 24- 48 tunni jooksul ja oluliselt kiiremini reageerida klientide tellimustele. Lao töö muutub kaks korda efektiivsemaks,“ selgitas Silja Silm.

ASi ABC King nõukogu esimehe Enn Pareli hinnangul lubab kaasaegse logistikakeskuse avamine tänavu uue hingamisega asuda ellu viima arenguplaane Baltimaade jalatsiturul, kuhu kontsern ligi aasta tagasi sisenes. Kaubamaja kontserni kuulub praegu 35 jalatsikauplust, millest 28 tegutsevad Eestis ja 7 Lätis. 

Tallinnas Betooni 14 asuva logistikakeskuse üldpind on 2000 ruutmeetrit. Hoone jaguneb kahe lao osa vahel. Aluste hoiustamise laos on 1000 alusekohta, iga alus mahutab olenevalt kingakarbi suurusest 300-500 karpi. Peenkäsitluse kaubariiulitega laos on kokku 6768 meetri ulatuses riiuleid, kuhu mahub 100 000 paari jalatseid. Logistikakeskuse sisustus ja IT- lahendused maksid kokku 3,5 miljonit krooni. Hoone on renditud esialgu viieks aastaks.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077