Autor: Mariliis Pinn • 10. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Savisaar  jagab homme bussitalonge

Homme esitleb Tallinna Autobussikoondis AS Viru keskuse ees uusi Scania busse, esitusel jagab Tallinna linnapea Edgar Savisaar,linnakodanikele  ühistranspordi sõidutalonge.

Linnapea Edgar Savisaare sõnul on heameel tõdeda, et Tallinna ühissõidukite veeremi kvaliteet paraneb aasta- aastalt, teatas Raepress.

„Võrreldes 2003. aastaga, mil me Tallinna  Autobussikoondise viimase „Ikarus“ tüüpi bussi pidulikult vanaduspensionile saatsime, on  meie kodulinna ühissõidukid tunduvalt mugavamaks muutunud. Ma arvan, et nii mõnigi linnakodanik võiks loobuda igapäevasest töölesõidust oma isikliku autoga ja proovida kordki, kuivõrd mugavad on kaasaegsed linnaliinibussid,“ ütles Savisaar.

„Homne talongide jagamine ongi mõeldud eelkõige neile linlastele, kes igapäevasõitudeks ühissõidukit ei kasuta,“ ütles linnapea. „Tulge ja proovige, äkki hakkab meeldima?“

TAK-i veerem täieneb 2009. aastal 15 liigendbussi võrra, millest kümme on juba tänavatel sõitmas ja viis jõuavad kohale veebruari lõpus.

Alumiiniumkerega liigendbussid on nelja uksega ja  madala põrandaga ning nende konstrueerimisel on arvestatud  kõigi reisijate, sh piiratud liikumisvõimega inimeste  vajadusi. Bussidel on oranži tooniga marsruuditablood, mis on peatuses ootajaile hästi nähtavad ka ereda päikesega, lisaks toimib automaatne peatuste teadustamise häälsüsteem ja häälinfot dubleeriv elektrontabloo, mis on olulised vaegkuuljatele ja -nägijatele.

Bussid valmistati Scania Poolas asuvas Slupski tehases.

Tallinn investeeris aastatel 2007- 2009  uutesse autobussidesse kokku 218 miljonit krooni. 2007. aastal sai TAK juurde 40 bussi ja  möödunud, 2008. aastal osteti 10 normaalpikkusega bussi.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077