Autor: Mariliis Pinn • 6. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Veondus ja laondusprojektid saavad eksporditurunduse toetust

Arvestades eksporditurunduse toetamise tingimuste ja korra muutmiseks majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi poolt äsja koostatud eelnõud, avaneb lähimas tulevikus võimalus toetuse saamiseks ka veonduse ja laonduse valdkonna projektidel.

Kavas on kaotada piirang, mille kohaselt veonduse ja laonduse projektid olid meetme tingimuste alt toetuse saamiseks välistatud, teatas Eesti kaubandus-tööstuskoda.

Lisaks paljudele teistelegi muudatustele on sama eelnõuga kavas laiendada ka reklaamiga seotud kulude ringi, mida meetme raames on võimalik katta.

Veel soovitakse muuta esitatud taotluste hindamiskriteeriume ja nende osatähtsust koondhindes.

Eksporditurunduse toetus on üks võimalikest ettevõtetele suunatud toetusmeetmetest, mille jaotamist ja toetuse taotluste vastuvõtmist korraldab Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS). Toetust saab taotleda tootearenduskuludeks (ekspordituru nõuetega vastavusse viimine, tootenäidiste ja reklaammaterjali valmistamine, tootebrändide väljatöötamine ja registreerimine sihtriigis), turu-uuringuteks, sihtturgude külastamiseks ja turundusürituste korraldamiseks.

Eksporditurunduse toetuse taotlejaks võib olla Eestis äriregistrisse kantud äriühing ning toetust võib taotleda nii tegutsev kui ka alustav eksportöör, sõltumata ettevõtte suurusest. Toetuse minimaalne suurus on 150 000 ja maksimaalne 1 500 000 krooni projekti kohta ning finantseerida saab kuni 50% tehtud abikõlblikest kuludest (toetatavate projektide omafinantseeringu määr on vähemalt 50% abikõlblikest kuludest). Projektide kestvuseks on lubatud 12-24 kuud. Täiendavat infot toetusmeetme kohta saab EASi kodulehelt www.eas.ee või EASi konsultantidelt.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077