Autor: Mariliis Pinn • 5. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saarlased ehitavad Poolale 100 miljoni eest patrull-laevu 

Saaremaa laevatehas Baltic Workboats AS võitis Poola siseministeeriumi riigihanke kahe merepiirivalve patrull-laeva ehitamiseks. 

Lepingu  maksumus on 100 miljonit krooni, laevad valmivad pooleteise aasta jooksul, teatas firma.

Baltic Workboats AS juhatuse esimees Margus Vanaselja sõnul on tellimus ettevõttele suur võit, samas on tegemist suure vastutusega. „Võitsime tellimuse tihedas konkurentsis Soome, Hollandi, Rootsi ja Poola suurte ja tuntud laevaehitusfirmadega,” ütles Margus Vanaselja. „Meie valdkonnas on oluline kogemus ja reputatsioon, kui selle tellimuse edukalt ellu viime, tähendab see meile usalduskrediidi tõusu kõigi rahvusvaheliste laevaehitusfirmade ja klientide silmis,” lisas Vanaselja.

Ühe patrulllaeva ehitus läheb maksma 50 miljonit krooni. Poola siseministeeriumiga sõlmitud lepingu kohaselt kohustub ettevõtte ehitama pooleteise aasta jooksul kaks patrulllaeva kogumaksumuses 100 miljonit krooni.

Tellimuse täitmiseks tuleb ettevõttel osaliselt kasutada allhankeid ning palgatakse lisatööjõudu.

Ettevõtte Baltic Workboats AS tellimusportfell on täidetud vähemalt kahe aasta ulatuses, kuna äsja sõlmiti leping ka Azerbaidzaani tolliteenistusele 50 miljoni krooni ulatuses kolme 17-meetrise patrulllaeva ehitamiseks ning töös on juba 20-meetrine lootsilaev Ukrainale.

Ettevõte Baltic Workboats AS on Eesti kapitalil ja osalusel põhinev Saaremaa ettevõtte, mis tegeleb kuni 30-meetriste alumiiniumlaevade ehitamisega. Peamiselt ehitatakse lootsi-, patrull-, kala-, tuukri- ja uurimislaevu. Ettevõttes töötab 50 inimest, kellest osa on saanud väljaõppe Saaremaa ametikooli laevaehituserialal.

Ettevõtte käive on viimase kolme aasta jooksul ulatunud kokku kuni 343 miljoni kroonini.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077