Autor: Mariliis Pinn • 4. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Veofirma ei saa kindlustusest raha kätte

Veofirma Egert Trans OÜ ootab juba pool aastat kindlustuselt kahju hüvitamist, selgusetu on ka, kes kahju hüvitama peaks.

Üks auto sattus Poolas liiklusõnnetusse ja teisega juhtus õnnetus Itaalias. Kindlustus ei taha juba pool aastat kahju hüvitada, kuigi tunnistajate ütluste järgi on selge, et veofirma autod polnud õnnetuses süüdi, mida kinnitab ka kohalik politsei.

Egert Trans OÜ juht Hans Enok on nördinud, et selline mängimine käib. „Kaua võib. Muudkui üks lollitamine käib,“ ütles ta.

Juhtumiga tegeleb Inges kindlustus, kuigi kasko on Ergo kindlustusest. „Meid suunati Inges kindlustusse,“ selgitas Enok.

Nimelt Inges soovib veokifirma juhi sõnul pidavalt mingeid dokumente kontrollida, siis ei saa jälle kedagi kätte või on kindlustajal vaja kolmanda osapoole käest midagi uurida. „Tänapäeval ei võta ju e-kirjale vastuse saamine kolme kuud aega,“ kirjeldas ta juba üle kuue kuu kestnud kahjude hüvitamist.

Inges Kindlustuse kahjukäsitleja Rauno Raitmaa selgitas, et Ergo Kindlustus, kes on Itaalia õnnetluse süüdlase esindaja Eestis hüvitas summa juba 23. detsembril. „Probleem on lisaarvega, mille nad hiljem esitasid aga see on juba paar nädalat tagasi Ergosse saadetud ja meie sellega ei tegele. Meil pole juhtumiga mingit seost,“ selgitas Raitmaa, kes sõnas et tegu on kliendiga, kes senistest selgitustest aru ei saa. Miks Enoki autode kindlustusjuhtum üldse Ingesesse jõudis ei osanud ta sammuti selgitada, sest väidetavalt ei ole firmal asjaga mingit seost. 

Enok kinnitab, et neile ei ole keegi midagi makstud. „Mis asja ma käin seal siis, kõik paberid on ju Inges kindlustuses. Poola asja ei ole üldse vaadatud. Valetatakse ja vassitakse.“

Kuna mõlemad autod on uued, on neil ka kohustuslik kaskokindlustus. „Kui sellest kasu ei ole, miks see on. Äkki oleks kasulik muud moodi tegutseda,“ lisas ta. „Mina ei maksaks kindlustusele mitte midagi, kasu neist ei ole.“

Kokku on kahe auto remont firmale maksnud üle 150 000 krooni.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077