Autor: Mariliis Pinn • 27. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallink avas Stockholmis ja Helsingis check-in`i automaadid

Alates esmaspäevast saavad Tallinki laevareisijad mugavaid check-in automaate kasutades reisile registreeruda juba kolmes sadamas – Stockholmi Värtahamn terminalis, Helsingi Läänesadama terminalis ja Tallinna D-terminalis. 

Helsingis, Läänesatama terminalis avati reisijatele kokku 4 check-in automaati ning Stockholmis, Värtahamn`i terminalis 10 automaati, teatas firma. Juba eelmisest aastast saavad check-in automaate kasutada Tallinki D-terminalist lähtuvate Tallinn-Stockholm ja Tallinn-Helsingi liinide kliendid.

Tallinki müügi- ja turundusdirektori Peter Roose sõnul on antud terminalid sarnased lennujaamades kasutusel olevatele, kuid laevale minnes on nendest veelgi rohkem abi. „Antud terminalides ei pea enne Tallinki laevale minekut pardakaardi kättesaamise nimel enam pikkades kassajärjekordades seisma. Tallinki kliendid saavad mugavalt ja kiiresti sooritada ise laevale pääsemiseks vajaliku check-in´i,“ märkis Roose.

Reisile registreerimiseks on vajalik broneeringunumbri ja broneeringukinnituses sisalduva turvakoodi sisestamine ja pileti registreerimise kinnitamine. Tallinki püsikliendiprogrammi Club One liikmed saavad pärast püsikliendikaardi automaadist läbitõmbamist valida registreeritava broneeringu ning selle seejärel kinnitada. Automaat väljastab pärast reisi registreerimise kinnitamist laeva pardakaardid ning tellitud lisateenuste kupongid.

Hetkel pole automaatsetes check-in terminalides võimalik registreerida broneeringuid, mis on tehtud rühmadele või sisaldavad sõidukipileteid.

Tallinnasse paigutati vastavad automaadid esimesena seetõttu, et Tallinn-Helsingi liinil toimub päevas enim reise ning kiirlaevareisile minevale inimesele on olulisem ka sellele eelnevate protseduuride operatiivsus. Seadmetes kasutatav  tarkvara töötati Tallinkis välja klientide vajadusi ning reserveerimissüsteemi võimalusi arvestades.

Stockholmi Värtahamni sadamast väljuvad Tallinki Silja kaubamärgi all sõitvate Stockholm-Helsingi ja Stockholm-Turu liinide laevad, Helsingi Länsisatamast Helsingi-Tallinn liini laevad ning Tallinna D-terminalist Tallinn-Stockholm ja Tallinn-Helsingi liinide laevad.

Ettevõte plaanib automaatide paigutamist ka mitmetesse teistesse terminalidesse.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077