Autor: Mariliis Pinn • 22. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

FOTOD: iseteeninduskassad jõuavad Eestisse

Kaubandus- ja teenindusettevõtetele IT tark- ja riistvaralahendusi pakkuv ettevõte New Vision tutvustas iseteeninduskassat NCR FastLane.

Uued kassad peaksid jõudma peagi ka Eesti poodidesse. Kahjuks ei tahtnud ettevõtte müügijuht Kaja Lust öelda, milline pood esimene on. „Klient on, projekt on töös. Kuid klient soovib ise teavitada uuest süsteemist. Küll peagi näete ise,“ jäi ta salapäraseks. 

Süsteemi hind sõltub kliendi vajadustest. „Ei saa konkreetset hinda öelda. Kõik pannakse paika koostöös kliendiga,“ ütles Lust. Siiski vihjas ta, et miljoniga peaks hakkama saama, kuid suuremate kettide iseteeninduskassadega varustamiseks võib minna ka 10 miljonit krooni.

Kaupmehed on ise kassa teenib kiiresti investeeringud tasa. Ka vähendab see tööjõukulutusi, aitab tööjõudu efektiivsemalt kasutada ja vähendab kassajärjekordi.

Iseteeninduskassa eripära on, et kassas ei ole kassapidajat, ostja skaneerib kaubad ise, tõstab need kilekotti ja tasub seejärel pangakaardiga või sularahas. Vajadusel abistab ostjat ülevaataja, kes töötab korraga 4-8 iseteeninduskassaga

 Iseteeninduskassad paigaldatakse kauplustes tavaliste kassadega ühtsesse süsteemi. Üldjuhul paigaldatakse ühe tavapärase kassatöökoha asemel kaks iseteeninduskassat. NCR FastLane iseteeninduskassa on loodud kasutamiseks jaekauplustes, mis müüvad toiduaineid, esmatarbekaupu ja majapidamistarbeid. Leedu kaubanduskett IKI võttis esimesena Baltikumis iseteeninduskassad kasutusele, ketis on New Visioni poolt neid paigaldatud 80 tükki. Eestis pannakse esimesed iseteeninduskassad üles 2009. aasta esimesel poolel.

New Visioni juhatuse liige Taivo Saar uut kassat tutvustamas
Foto: Julia-Maria Linna
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077