Autor: Mariliis Pinn • 22. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

easyJeti müügitulu kasvas esimesel kvartalil 32%

Odavlennufirma easyJeti müügitulu kasvas 32% ehk 550 miljoni naelani (9,1 mld kroonini). Tulemused olid tugevad üle kogu võrgustiku.

Müügitulu isekoha kohta kasvas 23% ehk 45,57 naelani (747 kroonini). Püsiva valuutakursi juures oli tulu kasv istekoha kohta 14%, teatas firma.  Sõidutati 10,1 miljonit reisijat, mis tähendab 10,1%-list kasvu võrreldes eelmise aastaga. Mandri-Euroopa reisijate arv kasvas 20%.  easyJet’i positsioon tugevnes põhiturgudel nagu Gatwick, Milano, Pariis and Madrid.

easyJet’i tegevjuhi Andy Harrisoni sõnul on tegu hea tulemusega, mida näitab eriti 14%-line müügitulu kasv istekoha kohta ja 20%line Mandri-Euroopa reisijate hulga kasv. “Praeguses majanduslikus kliimas eelistavad Euroopa tarbijad lisaväärtuste asemel lihtsat lennureisi, valides üle Euroopa tähtsamatesse lennujaamadesse reisimiseks easyJet’i,” lisas Harrison.

„Selgelt on märgata ärireisijate ja pikamaa puhkusereisijate eelistuste muutumist easyJet’i kasuks. See tähendab, et easyJet võidab jätkuvalt turuosa juurde,” ütles Harrison.

“easyJet’i esimese poolaasta kogutulu tõotab tulla oodatust suurem, seevastu suve osas jäävad väljavaated ühiku kogutulu osas ebakindlaks. Seda nii keerulise makromajandusliku keskkonna kui ka tugevneva euro potentsiaalsete mõjutuste tõttu naelsterlingi vastu. Seega, easyJet kordab terve majandusaasta kohta prognoosi, et praeguste kütusehindade ja valuutakursside juures loodab easyJet teenida kasumit,” märkis Harrison.  

easyJeti majandusaasta algab 1. septembril. Esimene kvartal lõppes 31.12.2008.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077