Autor: Mariliis Pinn • 20. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Airil 250 000kroonine ettemaks

Estonian Airil on tänase päevas seisuga Maksu-ja Tolliameti ettemaksukontole tehtud enam kui 250 000kroonine ettemaks. Lennukompanii eitab kategooriliselt, et neil oleks üleval ligikaudu 310 000kroonine maksuvõlg.

Maksu-ja Tolliameti pressiesindaja Annely Erm ütleb Äripäevale, et maksuvõlga rahvuslikul lennukompaniil vähemalt tänase päeva seisuga ei ole. Firma ettemaksukontole on tasutud hoopis ettemaksusumma, mille suurust Erm maksusaladusele viidates ei nimeta.

Estonian Airi avalike suhete direktor Ilona Eskelinen saadab tänase kuupäeva seisuga maksuregistri väljavõtte, millest selgub, et kompanii ettemaksukonto saldo on 251 726,27 ja käibemaksu saldo 9650 krooni, arvestusliku intressi on kogunenud 1 376,55 krooni.

Tänane Äripäev kirjutas Maksu-ja Tolliameti maksuvõlglaste registrile toetudes, et Estonian Airil on 310 024kroonine maksuvõlg, millest suurema osa - 264 348 krooni - moodustanuks justkui sotsiaalmaksu võlgnevus. Kuigi eile hommikul näitas register just sellist, pisut üle 300 000kroonist võlasummat, siis täna hommikul sama register enam ettevõtet maksuvõlglasena ei identifitseerinud.

Eksimus võis tekkida seetõttu, et aasta alguses võttis võttis Maksu-ja Tolliamet kasutusele uue arvestussüsteemi. Ameti pressiesindaja Annely Ermi sõnul ei tööta uue süsteemi kasutuselevõtmise tõttu siiani ka maksuvõlgnike register. See saadakse taas töökorda järgmisel esmaspäeval ehk 26. jaanuaril.

Kõige olulisem muudatus võrreldes 23. detsembrini kasutusel olnud arvestussüsteemiga puudutabki maksukohustuse tasumist.

Maksu- ja Tolliamet avas igale isikule ühe ettemaksukonto. See on konto, millel amet haldab maksumaksja rahalisi toiminguid (nt raha laekumine, nõuete tasumine, raha tagastamine jne).

Estonian Airi Boeingud mullu novembris Tallinnas

Estonian Airi Boeingud mullu novembris TallinnasEstonian Airi Boeingud mullu novembris Tallinnas

Raha kandmise aeg ettemaksukontole on maksja enda otsustada. Maksukohustuse kontolt maha arvestamine toimub automaatselt kohustuse tähtaja saabudes. Maksja rahalised kohustused arvestatakse ettemaksukontolt maha nende tekkimise järjekorras, kusjuures ühe ja sama tähtpäevaga nõuete täitmisel võetakse aluseks maksuliigipõhine järjestus

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077