Autor: Mariliis Pinn • 19. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statoil avas Mäos veokite tankuri

Eesti Statoil avas Mäo teenindusjaamas veokitele ja teistele suurtele sõidukitele mõeldud diislikütuse tankuri.

Tankuri tehnoloogia võimaldab diislikütust väljastada kolmel erineval kiirusel (130 l/min, 70 l/min ja 40 l/min) ning selleks saab kasutada kahe erineva läbimõõduga tankimispüstolit. Tankur asub väikesõidukitele mõeldud tankimisalast eemal, jättes suurtele sõidukitele rohkem ruumi tankimisalal manööverdamiseks, teatas firma.

Eesti Statoili jaemüügijuhi Indrek Nõlvaku sõnul on värskelt avatud moodne diislikütuse tankur Statoili jaoks esimene Eestis. „Peame suurtele sõidukitele mugavaima teenuse pakkumist üheks oma prioriteediks ning plaanime juba käesoleval aastal jätkata uute diislikütuse tankurite paigaldamisega ka oma teistes suuremates maanteede ääres asuvates teenindusjaamades,“ ütles Nõlvak.

Mäo teenindusjaama uuele diislikütuse tankurile on paigaldatud makseautomaat, mis aktsepteerib Statoili maksekaarte ja rahvusvahelisi kütusekaarte nagu Routex, UTA, DKV. Klientidele, kes soovivad kütuse eest tasuda sularahas või pangakaardiga, säilib selleks võimalus tankides juba varem avatud diislikütuse tankurist.

Uue diislikütuse tankuri juurde on lisatud võimalus ka raskeveokite Euro4 ja Euro5 saastenormide täitmiseks kasutatava järelpõlemiskatalüsaatori AdBlue tankimiseks. Euroopa Liidus raskeveokitele seatud keskkonnanõuete täitmiseks ei piisa vaid veokite kaasaegsest mootorisüsteemist ja kvaliteetsest kütusest. Saastenormide täitmiseks on vajalik lisada raskeveokite väljalaskesüsteemi lämmastikuühendite vähendamiseks ka järelpõlemiskatalüsaatorit, mis nüüd on saadaval diislikütuse tankurite juurde paigaldatud AdBlue tankimisseadmetest.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077