Autor: Mariliis Pinn • 8. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Post vahetab 120 autot välja

Ettevõte viib aasta algul läbi hanke uute autode soetamiseks, mis on oluline samm Eesti Posti logistika kaasajastamisel ja autopargi kulude optimeerimisel.

Eesti Posti juhatuse liikme Aavo Kärmase sõnul otsib Eesti Post pidevalt uusi lahendusi transpordi efektiivsemaks muutmiseks, teatas firma. „Transport on posti- ja logistikaettevõtte jaoks hädavajalik ressurss. Eesti Posti kulutused transpordile moodustavad ühe suurema kuluartikli ettevõtte üldkuludest. Täna on meil kasutusel üle 500 auto, iga säästetud kütuseliiter ja kilomeeter tähendavad olulist rahalist kokkuhoidu,“ ütles Kärmas.

2009. aastal on kavas vahetada välja 80 Eesti Postile kuuluvat vanemat sõidukit ning liisida 40 täna kasutusrendil olevate autode asemele. Transportvahendite väljavahetamisest tulenev rahaline efekt on üle miljoni krooni aastas, mis on peamiselt seotud remondi ja hoolduskulude vähenemisega. Uued autod varustatakse GPS seadmetega, mis võimaldab senisest paremini planeerida autode liikumisteekondi ning parandada pakutavate postiteenuste kvaliteeti.

„Kuna autod läbivad pikki vahemaid ning teeolud sageli ei ole head, siis pöörame suuremat tähelepanu autode kasutusmugavusele, vastupidavusele, töökindlusele ja varustusele,“ lisas Kärmas.

Saadetiste transportimisel postkontoritesse ja klientidele läbivad autod Eesti teedel enam kui 30 000 kilomeetrit ööpäevas. Postiettevõtte kasutuses olev autopark on üks suuremaid, mis kuulub ühele äriühingule Eestis.

Ettevõtte pikaajalise autode uuendamisplaan näeb ette sõidukite ühtse imagoloogilise kujunduse ja auto keskmise kasutusaja viimise viiele aastale.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077