Autor: Mariliis Pinn • 6. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sauel avati „Pargi ja reisi“ parkla

Saue linnavalitsuse ja Elektriraudtee AS-i koostöös on Saue linnas võimalik kasutada „Pargi ja reisi“ parklat. Tegemist on esimese vastavalt tähistatud  parklaga väljaspool Tallinna linna. 

Parkla asub Saue linnas elektrirongide peatuskoha vahetus läheduses ja mahutab orienteeruvalt  20 autot, teatas firma. Parkla on tähistatud spetsiaalse liiklusmärgiga, mis on analoogne  „Pargi ja reisi“ märgiga Tallinnas.  Elektrirongid peatuvad Sauel 60 korda tööpäevadel, sh 11 korral Keila kiirrong. Sõit Sauelt Tallinnasse kestab tavarongiga 32 ja kiirrongiga 23 minutit.

Üheks peamiseks „Pargi ja reisi“ süsteemi loomise eesmärgiks on elanike liikumisharjumuste muutmine, luues paremad võimalused ühistranspordi kasutamiseks ning vähendades  auto  eelistamist . „Pargi ja reisi“ süsteemi eeliseks on suurem kiirus pääsuks sihtkohta ning odavam reisi maksumus.

Saue linnapea Orm Valtson: “„Pargi ja reisi“ programmist on räägitud Eestis juba oma 3-4 aastat. Kohalikud omavalitsused Harjumaal ei ole sellest ideest väga aktiivselt kinni haaranud kuigi Euroopas ja põhjamaades on selline lahendus pealinnaregioonis ammu tuntud.  Otsustasime siis mitte ainult jutustada „Pargi ja reisi“ võimalustest vaid probleemi lahendada. Vaatlused on kinnitanud, et üha rohkem Saue linna ja lähiümbruse elanikke kasutab selle parkla võimalusi.  Kui alguses olid mõned üksikud autod siis nüüd juba kümmekond.“

„Pargi ja reisi“ süsteemi käivitas Tallinna linn 2007. aasta juulis ja paari aasta jooksul on avatud 5 vastava märgistusega parkimiskohta Tallinna erinevates piirkondades. Uut liiklemise moodust kasutavad juba praegu paljud säästliku ja rohelise mõttelaadiga inimesed.

Elektriraudtee AS juhatuse liikme Kuldar Väärsi sõnul on tulevikus kavas koostöös kohalike omavalitsustega veelgi laiendada „Pargi ja reisi“ süsteemi Elektriraudtee tegevusareaalis.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077