Autor: Mariliis Pinn • 30. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnumaa bussiliinidel alustavad tööd uued vedajad

31.detsembril lõpeb Pärnu Maavalitsuse ja AS-i GoBus vahel kehtinud avaliku teenindamise leping ja maakonnaliinidele tulevad uued vedajad.

Maavalitsus teatas, et alates 01.01.2009 teenindatakse maakonna bussiliine samas mahus kui seni, kuid korralduslikult neljas grupis:

-         diagonaalliinil Vändra-Pärnu-Ikla veab jätkuvalt OÜ Vändra Karu;

-         linnaümbruse liinidel (põhiliinid nr 40 Pärnu-Sindi ning nr 57 Pärnu-Sauga Kool) on vedajaks AS MTG;

-         lõunaliinidel (Ikla ja Kilingi-Nõmme suund) on vedajaks OÜ M.K.Reis-X,

-         põhjaliinidel (Tõstamaa, Lihula, Pärnu-Jaagupi ja Vändra suundades) AS Mulgi Reisid.

Neist kõige suurema töömahuga on põhjaliinid – kokku 48 liini ca 2,3 miljoni liinikilomeetriga. AS Mulgi Reisid on GoBusist üle võtnud 41 bussijuhti ja ühe kontoritöötaja.

Sõidupileteid müüakse bussidest, kuupileteid alates 29.12.2008 Pärnu bussijaamast (Ringi tn 3). Kuupiletite kehtivus algab uuest aastast. Jaanuaris kehtivad ka AS GoBus poolt varem müüdud kuupiletid nende kehtivusaja lõpuni. Õpilastele väljastatud kiipkaardid kehtivad nende kasutusaja lõpuni.

Suuruselt järgmine töömaht on Pärnumaa lõunaliinidel: 14 liini ca 930 tuhande liinikilomeetriga aastas. Kõik 14 bussijuhti võeti tööle AS-st GoBus.

Sõidupileteid müüakse bussidest. Kuupileteid saab osta Pärnu bussijaamast. Jaanuaris kehtivad samuti AS GoBusi poolt varem müüdud kuupiletid nende kehtivusaja lõpuni. AS GoBusi poolt väljastatud õpilaste kiipkaardid kehtivad kuni 2009/2010 õppeaasta I veerandi lõpuni.

Linnaümbruse liinide (10 liini) veomaht on ca 668 tuhat liinikilomeetrit aastas. Tööleping on sõlmitud 15 bussijuhiga, neist on AS-st GoBus üle tulnud 6, lisaks 1 kontoritöötaja.

Sõidupileteid (nii üksik- kuu- kui 10-päeva piletid) liinidele 40 ja 57 müüakse alates 31.12.2008 järgmistest Eesti Posti postkontoritest: Sindi, Paikuse, Pärnu, Sauga, Härma, Port Artur, Raeküla, Lepa ja Pärnu Pakimaja. Lisaks saab pileteid Pärnu bussijaamast ja Sindi “Konsum” kauplusest. Üksikpileteid müüakse ka bussidest. Kehtivad kõik senised hinnad.

Detsembris AS GoBusi poolt müüdud kuupiletid kehtivad nende kasutusaja lõpuni, kuid mitte kauem kui 31. jaanuarini 2009. AS GoBusi 10-päeva piletid ja üksikpiletid alates 01.jaanuarist AS MTG liinidel enam ei kehti.

Õpilastele väljastatud tasutasõidu tõendid ja kiipkaardid kehtivad vastavalt kaardil märgitud kehtivusajale. Uue kaardi taotlemisel tuleb teha avaldus AS MTG Pärnu osakonna kontorisse.

Muudatuseks on, et Sindist Tammeojalt 22.15 väljuv buss ei sõida uuest aastast enam Kalurihallini.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077