Autor: Mariliis Pinn • 18. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti firmade vastu tuntakse huvi Indiast ja Bermuudalt

Eestis arendatud sõidukite jälgimissüsteemide vastu tuntakse huvi üle maailma, siiski firmad panustavad pigem lähematele turgudele.

„Juba praegu müüme oma teenuseid Lätis ja Soomes. Esimesed kliendid on tekkinud juba ka Leedus,“ rääkis Track24 OÜ tegevjuht  Tauno Talve arenguplaanidest. „Lähipäevil peaks EAS otsustama, kas saame neilt toetust, et siseneda aastal 2009. lisaks veel Rumeenia ja Bulgaaria turule.“

Talve sõnul on Track24 vastu huvi ka tuntud Rootsist ja Prantsusmaalt. „Meie üks tugevus on kütuse sihipärase kasutamise jälgimine. Varasemalt Euroopas ei tulnud keegi selle peale, et tööandja tagant kütust varastada. Nüüd, kus Lääne Euroopa riikidesse on tööle võetud suur hulk autojuhe Venemaalt ja Ida-Euroopast, on probleem suur. Mõni nädal tagasi Prantsusmaal olles tunti taas huvi meie kütuseseire lahenduse vastu,“ selgitas ta.

Tänaseks on Navirec esindatud juba mitmes lähiriigis ning ka paaris Balkani riigis. „Läbirääkimisi peame paljude Euroopa ning väljaspool asuvate riikide ettevõtetega (neist kõige uskumatum võiks olla Bermuuda, kus kohaliku partneriga plaanis niššitoodet Kariibidele pakkuda). Eks poole aasta pärast oleme juba targemad,“ jäi Navireci turundusjuht Silver Laus salapäraseks.

„Kindlalt laieneb tegevus Lätis. Kliente on Rootsis ja Venemaal,“ ütles Mukk. „Põhimõtteliselt saame teenust osutada praegu kus iganes maailmas, aga põhitähelepanu on kohalikul turul ja lähinaabrite juures. On ette tulnud pöördumisi eksootilistest kohtadest - näiteks Indiast,“ lisas Metroteci juhatuse liige Aare Mukk.

„Oskando lahendused on algusest peale arendatud rahvusvahelise perspektiiviga ning juba täna moodustab eksport käibest 23%,“ ütles  Hakkaja. Oskando tooted ja teenused on juba sünnihetkel sobitatud kogu maailmas kasutamiseks. „Praegu on suurim turg Kesk-Euroopas ja Skandinaavias. Aktiivselt jälgime arenguid Lõuna-Euroopas, mõlemas Ameerikas ja Aasias,“ ütles firma tegevjuht Kristi  Hakkaja.

2009. aasta II kvartalist on plaanis alustada GSMvalve teenuse pakkumist ka Leedus. „Euroopast on päris palju huvi tuntud koostöö vastu,“ ütles GSMvalve Baltikumi juht Risto Eelmaa.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077