Autor: Mariliis Pinn • 5. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinki uus kruiisilaev sai nimeks Baltic Queen

Soomes, Raumal lasti reedel, 5. detsembril vette Tallinki uusim kruiisilaev, mis sai nimeks Baltic Queen. Järgmise aasta kevadel valmiv alus hakkab sõitma Tallinna-Stockholmi liinil.

Raumal asuvas STX Europe laevatehases (varasema nimega Aker Yards) toimunud ristimis- ja vettelaskmise tseremoonial sai Baltic Queen’i ristiemaks 4-aastane Mea Mehtonen, kes on Tallink Silja Oy turundusdirektori Henry Mehtoneni tütar, teatas firma.

Tallink Grupp sõlmis lepingu 180 miljonit eurot (2,8 miljardit krooni) maksva laeva tellimiseks 2007. aasta aprillis. Vastavalt plaanidele valmib alus 2009. aasta kevadel ja hakkab sõitma Tallinna-Mariehamni-Stockholmi liinil.

Tegemist on juba viienda STX Europe’i poolt Tallinkile ehitatud modernse kruiisilaevaga. Lisaks on STX Europe ehitanud Tallinkile ka uue generatsiooni kiire reisilaeva Star.

“Me tunneme uhkust, et Tallink on meie kompetentsi hinnanud ja meid seob pikaajaline tugev koostöö. STX Europe on maailma juhtiv reisilaevade ehitaja. Pöörame uute laevade ehitamisel erilist tähelepanu nii usaldusväärsele kvaliteedile, ökoloogilistele alternatiividele kui ka laevade energiasäästlikkusele,” ütles Martin Landtman, STX Finland Cruise Oy president.

AS Tallink Grupp juhatuse aseesimees Andres Hunt ütles, et Baltic Queen’i ristimine on oluliseks verstapostiks Tallinki kui Euroopa ühe juhtiva laevafirma arengus. „Uue laeva tulek aitab meil veelgi enam ühtlustada Tallinki laevadel reisijatele pakutavate teenuste kõrget taset kõigil meie liinidel. Kui Tallinki kruiisilaevu iseloomustavad juba täna tipptasemel meelelahtutus- ja vaba aja veetmise võimalused, siis Baltic Queen’ile ei ole meie konkurentidel Läänemere põhjaosas midagi vastu panna,“ märkis Hunt.

212 meetrit pikk ja 29 meetrit lai Baltic Queen saab olema Läänemere üks suurimaid kruiisilaevu, mis võtab korraga peale kuni 2 800 reisijat. Laeva kujundamisel on pandud suurt rõhku kaasaegsele reisimugavusele ning luksusele. Laeval kasutatakse maksimaalselt tänapäevaseid kõrgetehnoloogilisi lahendusi. 927 kajutit, mitmed restoranid, erinevas stiilis meelelahutuskohad ning üle 450-kohaline konverentsikeskus teevad laevast multifunktsionaalse ja suurepärase atmosfääriga merehotelli.

M/S Baltic Queen asub reisijaid teenindama Tallinn-Stockholm liinil, asendades seal täna sõitva kruiisilaeva Romantika. Täna opereerib Tallink antud liinil kruiisilaevadega Romantika (ehitatud 2002) ja Victoria I (2004).

AS Tallink Grupp on Euroopa juhtivaid laevafirmasid, mis omab 19 laeva ning opereerib seitsmel erineval laevaliinil esindades kaubamärke Tallink ja Silja Line. Ettevõttes töötab ligi 7000 töötajat Eestis, Soomes, Rootsis, Lätis, Saksamaal ja Venemaal. 2007/2008 majandusaastal teenindas ettevõte üle seitsme miljoni reisija.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077