Autor: Mariliis Pinn • 4. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Post palub jõulusaadetised õigeaegselt teele panna

Esimesed aastalõpu saadetised on välismaalt Eestisse juba jõudnud, Eesti Post palub kõikidel jõulukaartide ja -pakkide saatjatel postitamine varakult teha.

Jõulud ei ole kaugel ning õnnitlused, kingitused tuleb teele saata. „Välismaale saadetav pakk või kiri peab olema postitatud vähemalt detsembri esimesel nädalal, siis on kindel, et adressaat need õigeaegselt kätte saab,” ütles juhatuse liige Aavo Kärmas.

Kindlasti peab jälgima seda, et saadetisele on aadress kirjutatud korrektselt. Igal aastal jääb kohale toimetamata nii kirju kui pakke, kus aadressi ei ole või on see ebatäpne.

„Eesti Post saadab välisriikidesse kaardid ning pakid edasi paari päeva jooksul, sõltuvalt rahvusvaheliste saadetiste edastamise transiitplaanidest. Arvestada tuleks ka sellega, et sihtriigis võib koguneda hulgaliselt saadetisi, mis võtab nende sorteerimiseks ja laialisaatmiseks tavapärasest kauem aega. Kui tegemist on mõne kaugema riigiga, kuhu Eestist otse lennuk ei lenda, võib transiidiga kulgemine läbi teiste maade ka pikem olla,” lisas Kärmas.

Postipakkide osas võib täheldada tendentsi, kus Eestist saadetakse enne jõule rohkem pakke välja. Eelmise aasta detsembris oli väljuvaid saadetisi ligi 10,5 tuhat, sisse tuli 8,5 tuhat postipakki.

Postimüük on endiselt populaarne, eelmise aasta kahel viimase kuul oli saadetisi kokku ligi 300 tuhat pakki, samas suurusjärgus prognoositakse ka 2008. aasta mahte. Kui tavakoormus postimüügil on 6 tuhat pakki päevas, siis möödunud aasta jõulude ajal oli vastav näitaja 12 tuhat pakki.

 

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077