Autor: Mariliis Pinn • 3. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Transpordi Ametiühing tahab meeste-naiste palgavahesid vähendada

Transpordi Ametiühing ja naiskogu Kadri kutsuvad üles palgasüsteeme ümber tegema.

Kolmapäeval kell 12.30 Tallinna hotellis Euroopa algav naiskogu Kadri ja Transpordi Ametiühingu ühine kiirkonverents annab otsustajatele teavet, kuidas lihtsate sammudega vähendada naiste palgalist diskrimineerimist töökohal, teatasid korraldajad.

Naiskogu Kadri presidendi Reet Laja sõnul on ilmunud piisavalt masendavaid numbreid, kuidas naised teenivad Eestis võrdse töö eest 25 protsenti vähem. "Eesti pärast on pagana piinlik, kuid hädakisa asemel tahame tegutseda ning teha seda praktiliselt ja süstemaatiliselt," rääkis Laja.

Konverentsi teine korraldaja, Transpordi Ametiühingu esimees Peep Peterson tõi näite, et kuigi lehtede naisajakirjanikud kirjutavad lugusid ebavõrdsusest, ei hoolitse nad toimetuste sees, et neile endile makstaks meestega võrdselt.

Petersoni sõnul algavad palgaerinevused info nappusest palgaturu kohta. "Kuigi palgasaladus on mõeldud töötaja huvide kaitseks, on see tegelikult pööranud inimeste vastu. Isegi kõrgelt haritud toimetustes ei pruugita teada, et palgad sama töö eest võivad erineda seal 30-40 protsenti," rääkis Peterson.

Mida reaalselt ette võtta, räägivad kolmapäevasel kiirkonverentsil lisaks Reet Lajale ja Peep Petersonile veel soolise võrdõiguslikkuse volinik Margit Sarv, Praxise analüütik Reelika Leetma, ajakirjanik Agne Narusk ja EAKL-is võrdõiguslikkuse küsimuste eest vastutav Aija Maasikas. Pildikesi reaalsest tööelust vahendab näitleja Ain Mäeots.

Kiirkonverentsi tulemusel valmiv praktiline tegevuskava jääb spetsiaalsel internetilehel tarvitamiseks kõikidele demokraati sõpradele. Üritust toetab Friedrich Eberti Fond.

Naiskogu Kadri on Sotsiaaldemokraatliku Erakonna naisorganisatsioon, Transpordi Ametiühing aga suuruselt kolmas ametiühing Eestis.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077