Autor: Mariliis Pinn • 3. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestis hakatakse ajama oma merenduspoliitikat

Täna keskpäeval kogunes majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis üle poolesaja Eesti merenduse asjatundja, et töötada välja Eesti merenduse terviklik arengukava.

“Tänase kokkusaamise algatasid inimesed, kelle jaoks meri ja merenduspoliitika on oluline. Merendusega seotud erinevaid teemasid on ju mitmel moel erinevates riiklikes dokumentides käsitletud, seni puudub aga üks ühtne ja koondav kava, mis hõlmaks kogu seda Eesti jaoks olulist valdkonda,” ütles oma tervituses majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.

“Mõistagi peab selline ühtne merenduspoliitika saama kinnituse riigikogu tasemel. Sellise suure töö jaoks kaasame kõiki valdkonnaga seotud ringkondi ja huvigruppe ning loomulikult tuleb arvestada ka Euroopa Liidu nõuete ning Läänemere strateegiaga,” lisas minister. 

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi eestvedamisel valmiva arengukava koostamisel hakkavad tööle neli erinevat töögruppi: transpordi ja sadamate töörühm, avalike teenuste töörühm, mereuurimise ja –hariduse töörühm ning turismi- ja puhkemajanduse töörühm.

Töögrupid alustasid hetke olukorra, probleemide, eesmärkide ja võimalike lahenduste kirjeldamisest, edasi tehakse strateegilised valikud, sõnastatakse kontseptuaalne dokument, visioon ja missioon ning seejärel koostatakse tegevuskava ja meetmed merenduspoliitika elluviimiseks.

Kogu arengukava valmimist koordineerib ministeeriumi transpordi asekantsler Eero Pärgmäe. Arengukava peaks valmima tuleva aasta maiks ja jõudma riigikokku arutelule 2009. aasta keskpaigas.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077