Autor: Mariliis Pinn • 1. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ryanari värske pakkumine konkurendi eest on kaks korda alla eelmise

Ryanairi tänane 750 mln eurone pakkumine oma Iiri konkurendi Aer Lingus eest on vaid pool kahe aasta tagusest, mil euroliit tehingu tõkestas.

Praegu 29,82% Aer Lingus`est omav Euroopa suurim odavlendaja Ryanair teatas, et pakkumine 1,40 eurot aktsia eest ületab 28% selle viimase 30 päeva keskmist sulgemishinda, vahendas Reutersit aripaev.ee kaasautor Tiit Elner.

Eelmisele pakkumisele tugevalt vastu seisnud Aer Linguse esindaja keeldus täna uut pakkumist kommenteerimast. Ryanairi juhi Michael O'Leary CNBC-le öeldu kohaselt on majandus- ja seadusandlik keskkond oluliselt muutunud sellest ajast, kui EL eelmisel korral tehingu nurjas. „Aer Lingus jääb üha enam väikeseks perifeerseks lennufirmaks, millest euroliidu konsolideerumine mööda on läinud. Minu arvates ilma selle pakkumiseta on Aer Lingus edaspidigi isolatsioonis ja kahjumis,“ ütles ta.

Pakkumise õnnestumiseks peab Ryanair ka jagu saama vastuseisust Aer Linguse töötajate ja Iirimaa valitsuse poolt, kel on ettevõttes osalused ja kes eelmise ostupakkumise tagasi lükkasid. O'Leary ütles end uskuvat, et töötajad on seekord vastutulelikumad ettevõttes viimasel kahel aastal toimunud töökohtade kaotuste taustal. Ryanair lubab pakkumisdokumendis kahekordistada ettevõtte lühimaa-lennukiparki viie aasta jooksul 33-lt 66-le ja luua kunagises riiklikus firmas 1000 uut töökohta.

Aer Linguse aktsia hüppas täna hommikul Londoni börsil 22% 1.36 eurole ehk tasemele napilt alla Ryanairi pakkumishinna. Ryanairi aktsia langes Dublinis vähemärgatava 0,3%.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077