Autor: Mariliis Pinn • 28. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IMO Londoni istungil on põhiteemadeks ohutus ja piraadid

Rahvusvahelise Mereorganisatsiooni(IMO) meresõiduohutuse komitee (MSC) 85. istungjärgul on põhiteemad ohutus ja piraadid.

Veeteede ameti meresõiduohutuse teenistuse juhataja René Sirol sõnul käsitles plenaaristungi esimene pikem arutelu käsitles peamiselt laevade konstruktsiooniliste lahenduste osalist avalikustamist meresõiduohutuse tõhustamise eesmärgil viisil, mis tagaks samaaegselt ka adekvaatse intellektuaalse omandi õiguste kaitse. Samuti arutati tehniliste määrangutega seonduvat. Teema leiab sügavamat käsitlust eesmärgipõhiste laevaehitusstandardite töögrupis.

„Teine mahukam teema puudutas piraatluse ja terrorismiga võitlemist, eriti Indias äsjatoimunud terrorirünnakute valguses ja loomulikult Somaalias toimuva osas. Laevade ja meretranspordi infrastruktuuri kaitse tõhustamise küsimused tulevad pikemalt arutamisele mereturvalisuse töögrupis,“ raporteeris ta Londonist. Töögruppide arutelude tulemused esitatakse plenaaristungil 4. detsembril.

Ta selgitas, et Eesti delegatsiooni seisukohad ühtivad põhimõtteliselt EL seisukohtadega ja on eelnevalt EL koordinatsioonikoosolekutel läbi arutatud. Pakiliste teemade üleskerkimisel toimuvad kohapealsed koordinatsioonikoosolekud. „Istungil võetakse eeldatavalt vastu mitmeid muudatusi rahvusvahelistesse meresõiduohutust reguleerivatesse konventsioonidesse,“ lisas Sirol.

Veeteede ameti meresõiduohutuse teenistuse juhataja René Sirol, mereõnnetuste juurdluse ja meresõiduohutuse arenduse osakonna nõunik Priit Lööper ja sadamate järelevalve osakonna juhataja Erik Noor Londonis toimuval Rahvusvahelise Mereorganisatsiooni(IMO) meresõiduohutuse komitee (MSC) 85. istungjärgul. Istungjärgu põhiteemad on mereturvalisuse tõhustamise meetmed, laevade kaugtuvastamise ja -jälgimise süsteemi küsimused, laevade projekteerimine ja laevaseadmed, koolitus ja vahiteenistus, raadiosidevahendid ning otsingu- ja päästetööd, lipuriigi kontrolli rakendamine jpm.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077