Autor: Mariliis Pinn • 19. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Airi reisijate arv langes oktoobris 4,3%

Estonian Airi reisijate koguarv vähenes möödunud kuul eelmise aasta oktoobriga võrreldes 4,3% tellimuslendude vähenemise tõttu. 

Oktoobris lendas Estonian Airiga 69 215 reisijat, sh regulaarlendudel 63 281. Võrreldes eelmise aasta oktoobriga suurenes reisijate arv regulaarlendudel 2,3%, samas kui Tallinna lennujaama regulaarreisijate arv vähenes 2,3%, teatas firma.

Käesoleva aasta esimese kümne kuuga reisis Estonian Airiga ühtekokku 660 288 reisijat, sh regulaarlendudel 602 492. Reisijate koguarv suurenes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 4%, sh regulaarlendudel 8,7%, samas kui Tallinna lennujaama reisijate arvu kasvunumbrid olid vastavalt 8,1% ja 5,3%.

Esimesel kümnel kuul oli Estonian Airi turuosa Tallinna lennujaamas regulaarliinidel 46%, mis on 2 protsendipunkti võrra suurem kui eelmise aasta samal perioodil. Üldine turuosa (regulaar- ja tellimuslennud kokku) oli 42%, mis on 2 protsendipunkti võrra väiksem kui eelmise aasta samal perioodil.

Oktoobris oli Estonian Airi turuosa Tallinna lennujaamas regulaarliinidel 47,9% ja üldine turuosa 42,3%

„Estonian Air koostab oma tegevusplaanid väga pikalt ette, tuginedes põhjalikele majandusanalüüsidele. Tugevdamaks ettevõtte konkurentsivõimet täna ja tulevikus, tuleb teha radikaalseid ja otsustavaid samme. Estonian Air kohandab oma tegevust vastavalt turul valitsevale olukorrale. Üheks võtmeküsimuseks on võtta kasutusele tänapäevased, madalama kulutasemega ja turutingimustele vastavad lennukid,” lausus Estonian Airi president ja juhatuse esimees Andrus Aljas. „Kõik toimub selle nimel, et suurendada paindlikkust ja konkurentsivõimet ning avardada inimeste reisimisvõimalusi,“ lisas Aljas. 

Esimese kümne kuuga toimus 10 601 lendu, mis on 27,6% rohkem kui 2007. aasta samal perioodil. Oktoobris toimus 1174 lendu, mis on 3,9% vähem kui eelmise aasta samal perioodil.

Estonian Airi lendude toimumise protsent oli aasta esimesel kümnel kuul 99,1% ja lendude väljumise täpsus (15 minutit) oli 85,1%. Oktoobris olid vastavad näitajad 99,3% ja 85,9%.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077