Autor: Mariliis Pinn • 13. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saadetiste impordimaksuvaba piirmäär tõuseb 150 euroni

Alates 1. detsembrist tõuseb väikese väärtuse saadetiste tollimaksuvabastuse piirmäär, samuti suureneb ühtse tollimääraga maksustatava kauba väärtuse piirmäär.

Maksuvabastust väikese väärtusega saadetistele rakendatakse Euroopa Nõukogu määruse alusel, millega kehtestatakse ühenduse tollimaksuvabastuse süsteem, teatas maksu- ja tolliamet. Kuna nimetatud määrusest tulenevat väärtuse piirangut ei ole muudetud alates 1991. aastast, oli asjakohane tõsta väikese väärtusega saadetiste väärtuselist piirmäära. Käesoleva aasta 1. detsembrist jõustuvad muudatused on sätestatud 17. märtsi Euroopa Nõukogu määruses.

Väikese väärtusega saadetise piirhind tõuseb määruse kohaselt seniselt 344 kroonilt (22 eurot) 2347 kroonini (150 eurot).

Kui saadetises oleva kauba väärtus ei ületa 2347 krooni ja saadetises sisalduvate kaupade kogus ei ületa õigusaktides kehtestatud koguselisi piirmäärasid (1000 kg) ning kauba impordile ei ole kehtestatud muid piiranguid, deklareeritakse saadetis suuliselt ega maksustata impordimaksudega.

Kui saadetise väärtus ületab 2347 krooni, deklareeritakse kaup kirjalikult ning maksustamise aluseks on kauba tolliväärtus.

Väikese väärtusega saadetiste korral ei kohaldata maksuvabastust alkoholitoodetele, parfüümile, tualettveele, tubakale ja tubakatoodetele.

Mittekaubanduslike saadetiste osas on isiku soovil võimalik saadetises maksuvaba piirmäära ületanud kaubad alates 1. detsembrist maksustada ühtse 2,5% tollimaksumääraga, kui imporditollimaksuga maksustatava kauba väärtus ei ületa 10 953 krooni (700 eurot). Seni oli ühtseks tollimaksumääraks 3,5% ja seda sai rakendadada kuni 5476 kroonise väärtusega kaubale saadetise kohta.

Täiendavat teavet on võimalik saada tolliinfost telefonil 880 0814 ning Maksu- ja Tolliameti kodulehelt www.emta.ee, mida jooksvalt uuendatakse.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077