Autor: Mariliis Pinn • 13. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Airi konkurendid laienevad

Leedu rahvuslik lennufirma flyLAL harvendab küll talveks lende, kuid avab ka uusi liine. Kasvab ka lätlaste airBaltic.

flyLALi kommunikatsioonidirektor Gintare Rimkuviene ütles, et kuigi talvisel perioodil on tõesti vähem reisijaid, lende harvendatakse või suletakse mõni liin hoopis ajutiselt (leedukad sulgesid talveks näiteks Tallinna-Vilniuse lennuliini), ei hakata seetõttu piloote koondama ega liine lõplikult sulgema, kirjutas Äripäev.

Vastupidi, firma avab hoopis uue Budapesti ja Madridi liini.

"Selle aasta igas kuus oleme 60% rohkem reisijaid vedanud kui mullu samal ajal. Meie eesmärk on saada Baltimaade kiireima kasvuga lennufirmaks," sõnas Rimkuviene.

flyLALi kommunikatsioonidirektor lisas, et nad ei pea Estonian Airi konkurendiks.

"Meil on oma strateegia, järgime seda usutavasti edukalt. Uuendame ja laiendame uute lennuliinide avamiseks lennuparki. Praegu on meil kolm Boeing 737-300, neli Boeing 737-500, neli Saab 2000, samuti võime uhkustada kahe Boeing 757-200ga. Tulevikus tuleb neile lisa," rääkis Rimkuviene.

airBalticu asepresident korporatiivsuhete alal Janis Vanags ütles, et tänavu kümne kuuga lennutas firma 2,2 miljonit reisijat. Seda on 31% enam kui mullu sama ajaga.

Vanags ütles, et samal ajal kui teiste lennujaamade väljalendude arvud kahanevad, kasvab Riia lennujaam Balti regioonis jõudsalt.

"Talvise lennugraafiku järgi saab Riiast lennata 60 sihtpunkti. Eelmise aasta statistika kohaselt on märgatavalt kasvanud ka nende reisijate hulk, kes valivad reisi alguspunktiks just Riia," rõõmustas Vanags.

Tänavuse kümne kuuga on Riia lennujaam teenindanud 3,1 miljonit reisijat. Mullu teenindati sama arv inimesi terve aastaga.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077