Autor: Mariliis Pinn • 5. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Di.se: SAS võib pankrotti minna

Majandusportaali di.se intervjueeritud analüütikud ennustavad lennufirmale SAS suuri raskusi ja koguni pankrotti.

Analüütikute väitel nõuavad SASi akuutsed probleemid lahendusi, neist üks võib olla aktsiaemissioon, kuid üks variant on pankrot. „See läheneb aeglaselt, kuid järjekindlalt,“ ütles lennufirmadele analüütik Lars Heindorffi.

Heindorffi lisas, et SAS ei saa pankroti vältimiseks palju ära teha. «Muutused konjunktuurides võiksid aidata, kuid see pole tõenäoline. Teine variant oleks nende üksuste müük, mis ei kuulu põhitegevuse juurde,» märkis ta.

Aeropol AB tegevjuht Anders Lidman rääkis, et SAS piinleb rahapuuduses ja ktsiaemissioon oleks üks võimalus olukorra lahendamiseks. «Ei usu, et SAS sellest oma jõududega välja rabeleb,» lisas Lidman. Tema hinnangul peab lennufirma midagi ette võtma, kuid pankrot pole vältimatu.

Finnairi tegevjuht Jukka Heinonen rääkis, et Soome lennufirma võib huvituda SASi mandritevahelistest lennuühendustest, kui SAS peaks need müüki panema. «See oleks meile loomulik valdkond oma positsiooni tugevdamiseks,» tõdes Heinonen.

Samas SAS lükkas spekulatsioonid võimalikust pankrotist ümber ja teatas, et otsest ohtu pole. SASi infojuht Bertil Terneti sõnul peab firma rohkem teenima.

"Pankrott ei ole päevakorral, meie kapital on 13 miljardit Rootsi krooni ja meil on vahendid 11 miljardi jagu,“ lisas ta..

„Meie suurim väljakutse on luua iga aasta rahavoog, millega saaksime uuendada oma lennukiparki,“ lisas ta. „Meie eesmärk on teenida 4 miljardit. Meil on 300 lennukit ja peame neid välja vahetama, see on suur investeering ja me vajame suuremat kasumit.“

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077