14. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viking Motors: kallite autode müük edeneb endiselt

Vikingi Motorsi juht Üllar Taniberg ütles 2008. esimese poolasta tulemuste kohta, et keskklassi autode müük ei edene, aga seepärast ei ole mõtet peaga vastu seina joosta. Kallid autod müüvad endiselt hästi.

„Tuleb käituda vastavalt turule,“ rõhutas Taniberg, vastates küsimusele, kas on plaanis hakata mitte hästi müüvate automarkide müüki kuidagimoodi edendama. „Ei ole mõtet ju peaga vastu seina joosta.“

Tema on sõnul on kasumi pidurdumise taga Eesti majandus, mida on mees ka varasemalt öelnud. „Keskauto müük on maas, kallite autode müük mitte,“ teavitas Taniberg olukorrast. „Näiteks Saabil ja Hummeril on hästi läinud.“

Taniberg võrdles olukorda 1998. aastaga, mil samuti kallis auto hästi müügiks läks, vaatamata halbadele aegadele majanduses pärast nn Vene kriisi. Tema hinnangul lubab endale kallist autot rasketel aegadel see, kes seda endale kogu aeg on lubanud.

Üldkokkuvõttes jäi Viking Motorsi juht 2008. poolaasta ettevõtte majandustulemustega rahule. Nagu 2007. a majandusaruandes kirjas, kavatseb Taniberg selle aasta lõpuks ettevõttele 10 miljonit krooni kasumit teenida. „Arvan küll,“ ütles Taniberg 10 mln krooni kasumigraafikus püsimise kohta, sest ta teab, milline oli müük juunikuus.

Viking Motorsi käesoleva aasta esimese poolaasta realiseerimise netokäive oli 131 miljonit krooni ning kasum majandustegevusest 2 miljonit krooni. Ettevõtte möödunud aasta kuue esimese kuu realiseerimise netokäive ulatus 189 miljoni kroonini ning kasum majandustegevusest oli 11 miljonit krooni.

2007. a oli kontserni käive kokku 406 miljonit krooni ja teeniti 13,5 miljonit krooni kasumit.

Eestis ja Lätis müüdi kokku 439 Opelit, 205 Saabi, 103 NAVi (Cadillac, Corvette, Chervolet ja Hummer) sõidukit, 20 Kiat ja 248 kasutatud sõidukit, 58,8 miljoni krooni eest varuosi ja 22,4 miljoni krooni eest remonditunde.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077