12. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suur osa Peugeot' uue maaletooja meeskonnast tuleb Kommest Autost

AS Kommest Auto juhatuse liikme Toomas Rüütmanni sõnul on tal hea meel, et taanlased on usaldanud eestlasi ja suur osa nende komplekteeritud meeskonnast pärineb Kommest Autost.

Kommest Auto enampakkumine ei õnnestunud ka teisel katsel, nüüd korraldab advokaadibüroo Sorainen ka kolmanda enampakkumise, lisaks läheb enampakkumisele, sel korralesimesele,veel teinegi Rüütmani ettevõte - Margea Invest.

"Olen jätkuvalt arvamusel, et enampakkumise korraldamine panga poolt oli viga, kuna see on vähendanud ning vähendab veel edaspidi AS Kommest Auto aktsiate väärtust. Nüüd on selleks juba ka kahekordne kinnitus enampakkumise ebaõnnestumise näol olemas," ütles Toomas Rüütmann.

SEB vaatleb Margea Investi ühe osana ning selles mõttes on loogiline, et see on enampakkumisse kaasatud.

"Skandinaavia suurima autofirma tulek Eestisse on suurepärane uudis kõikidele Peugeot' klientidele ja tähenduslik sündmus kogu Eesti autoturule. Sama suurt tegijat ja kogemust pole Eestis varem olnud. Kindlasti omab see märgilist tähendust ja teravdab ka teiste Euroopa suurte autofirmade huvi Eesti vastu. Mul on hea meel, et taanlased on usaldanud eestlasi ja suur osa nende komplekteeritud meeskonnast pärineb Kommest Autost. Taanlaste tulek on lahendus klientidele, töötajatele ja turule tervikuna," rääkis Rüütmann uue Peugeot'de maaletooja K. W. Bruun Estonia OÜ tulemisest Eesti turule.

Advokaadibüroo Sorainen advokaadi Viljar Kähari sõnul ei ole Kommest Auto enampakkumise puhul tingimusi muudetud. Palju enampakkumisi kavatsetakse korraldada, on tema sõnul suures osas SEB otsustada.

Esimese Kommest Auto aktsiate enampakkumise puhul tundis üks Eesti ettevõtja huvi Kommest Auto aktsiate vastu, kuid reaalset pakkumist siiski ei tehtud. Teise enampakkumise kohta ei osanud Kähari öelda, kas oli huvitundjaid.

Toomas Rüütmann sattus raskustesse pärast seda, kui ostis Soome SOKilt välja Peugeot'de müümisega tegeleva Kommest Auto. Selleks andis ta oma firma TR Majad kaudu välja võlakirjad, mis tuleb lunastada tänavu sügisel. Emissiooni tagatiseks panditi osaühingu Margea Invest ja aktsiaseltsi Kommest Auto aktsiad. Margea Investi peamise vara – Rakvere külje alla kerkima pidanud Põhjakeskuse – müüs mõlema firma omanik Toomas Rüütmann vahepeal aga maha.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077