21. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Airi reisijate arv kasvas 13,3%

Selle aasta esimesel poolel reisis Estonian Airiga 374 630 inimest, sh regulaarlendudel 339 578. Reisijate koguarv suurenes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 13,3%.

Regulaarlendudel kasvas reisijate arv 14,3%, samas kui Tallinna lennujaama reisijate ja regulaarlennureisijate kasvunumbrid olid vastavalt 12,0% ja 8,0% mullusest suuremad.

Juunis lendas Estonian Airiga 73 819 reisijat, sh regulaarlendudel 68 726. Võrreldes eelmise aasta juuniga suurenes reisijate koguarv 1,1%, sh regulaarlendudel 6,2%, teatas firma.

Esimesel poolaastal moodustas Estonian Airi turuosa Tallinna lennujaamas regulaarliinidel 45%, mis on 2 protsendipunkti võrra suurem kui eelmise aasta samal perioodil. Üldine turuosa (regulaar- ja tellimuslennud kokku) moodustas 42%, mis on 1 protsendipunkti võrra suurem kui eelmise aasta samal perioodil.

„Esimese poolaasta reisijate arvu kasvutempole avaldasid positiivset mõju uute lennuliinide avamine, atraktiivsed pakkumised ja suurenenud nõudlus lennureiside järele. Juunikuu reisijate arvu kasv kujunes aga ootuspäraselt tagasihoidlikuks. Teisel poolaastal mõjutavad turu jahenemine ning üldine hinnatõus nõudlust lennureiside järele ilmselt veelgi,” kommenteeris lennundusturu võimalikke arenguid Estonian Airi president ja juhatuse esimees Andrus Aljas.

Esimese poolaastal toimus 6297 lendu, mis on 42,7% rohkem kui 2007. aasta samal perioodil. Juunis toimus 1074 lendu, mis on 24,2% enam kui eelmise aasta samal perioodil.

Estonian Airi lendude toimumise protsent oli esimesel poolaastal 98,8% ja lendude väljumise täpsus (15 minutit) oli 84,9%. Juunis olid vastavad näitajad 99,4% ja 83,2%.

Esimesel poolaastal olid suurima reisijate arvu kasvuga sihtkohad Moskva, kus reisijate arv kasvas 27%, võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Järgnesid Oslo ja Kiiev, kus võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvas reisijate arv vastavalt 15% ja 12%.

Käesoleva aasta teisel poolel keskendutakse klienditeeninduse edasisele arendamisele ja parandamisele. Suve lõpus võetakse kasutusele internetipõhine check-in ja check-in automaadid Tallinna Lennujaamas.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077