16. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Peugeot'd meelitavad Hillar Tederit

Ettevõtja Hillar Tederi kontrolli all olev investeerimisfirma Ühendatud Kapital valmistub alustama Peugeot'de müüki, mille õigusest mõni aeg tagasi Toomas Rüütmanni Kommest Auto ilma jäi.

"Väga lahe auto ju. Oleme siiani seotud Audide müügiga, kuid mingid odavamad autod võiksid ka olla," märgib Ühendatud Kapitali nõukogu esimees Hillar Teder, kes lõi hiljuti Auto Forte Balticu nimelise ettevõtte, millele loodab augustis Peugeot'de edasimüügiõiguse välja kaubelda. Kaubelda seetõttu, et praeguse seisu järgi pole veel päris täpselt paigas, kes Prantsuse autosid Eestisse tooma hakkab. Kui see selgub, tehakse ametlikuks ka edasimüüjad.

"Oleme praegu võtnud rahuliku positsiooni. Ootame ära, kelle tehas valib," räägib tagasihoidlikuks jääda püüdev Teder, kelle sõnul on maaletooja valiku esiplaanil praegu taanlaste ettevõte K. W. Bruun Import.

Niikaua, kuni prantslased partnereid otsivad, kasutab Teder aga aega Auto Forte meeskonna komplekteerimiseks. Nii on äriregistri andmeil määratud ka juba esimene juhatuse liige, endine Kommest Auto järelturustamise direktor Andrus Seaver. Rüütmannile kuuluv, aastaid Peugeot'sid müünud ettevõte on Tederi sõnul ka põhiline värbamisallikas.

"Oleme teinud Kommesti inimestele ettepanekuid tööle tulla," märgib ärimees.

Samas pole Auto Forte ainuke ettevõte, mis võiks hakata lõvi sümbolit kandvat autot müüma.

Asjast on huvitatud ka Saksa Auto omanikud eesotsas Andres Sarriga. Ettevõtte juhatuse liikme Jussi Pärnpuu sõnul on aga Tederi šansid praegu head.

"Edasimüügiõigus õnnestub tal kindlasti saada," märgib Pärnpuu Tederi plaani kommenteerides. Volkswageneid müüv Pärnpuu ei tee saladust sellest, et nemadki oleksid Peugeot'de müügist huvitatud, kuid lisab, et nad ootavad, kuni maaletooja paika pannakse.

Pärnpuu tunnistab, et Tederi eeliseks on see, et tema firmadele kuulub juba kolm Kommest Auto hoonet, kus siiani on autosid müüdud. See tähendab, et prantslaste paika pandud kontseptsioon ja müügikohad oleksid juba olemas, samas kui Saksa Auto peaks neid alles leidma hakkama.

"Aga see on ka tuttav käsitöö," jääb konkurent positiivseks.

Pärnpuu nendib, et täiusliku autoga tegemist pole. "Jah, katki lähevad, kuid kui garantii toimib, pole hullu," leiab ta.

Kommest Auto omanik Toomas Rüütmann sõnas: "Kommest Auto seis on raske, kuid püüame olukorda päästa, mistõttu on veel vara anda firma tuleviku kohta põhjapanevat vastust. Peugeot' Eesti importööri õiguste tagasisaamise suhtes oleksin pigem pessimistlik - firmale tuleb leida muid tegevusalasid."

"Forte Auto tulek on ennekõike positiivne uudis kõigile Peugeot'-omanikele, kuna sõidukite hooldusega jätkab kogenud meeskond sõidukiomanikele harjumuspäraseks saanud paigus. Praeguseks on ASist Kommest Autokeskused lahkunud ja lahkumas ligi 80 inimest. Võimalik, et mingi osa Kommesti Auto personali asub tööle ka uue Peugeot' importööri heaks," lisas ta.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077