27. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ühisteenused nõuab linnalt üle 10 miljoni kahjutasu

Tallinna ühistranspordis pileteid kontrollinud ettevõte AS Ühisteenused leiab, et Tallinna linnavalitsuse korraldus ühistranspordi piletikontrolli halduslepingu lõpetamiseks on õigusvastane ja taotleb halduskohtult selle tühistamist, kui linnaga tekkinud kahju hüvitamises kokkuleppele ei jõuta.Ettevõte nõuab linnalt 10,5 miljoni krooni suurust hüvitist.

Täna välja saadetud kirjas linnapea Edgar Savisaarele teatas AS Ühisteenused, et loobub kohtuteest, kui linnaga kahju hüvitamise ulatuses kokkuleppele jõutakse. Arvestades AS-le Ühisteenused tekkinud kahju ülaltoodud ulatuses ning teiselt poolt huvi asja kiireks kohtuväliseks lahendamiseks, pakub ettevõte kahju hüvitise suuruseks 10,5 miljonit krooni. Nimetatud summa on lepingu lõpetamise asjaolusid ja vaidluse kiire lahendamise huvi arvestades mõistlik. Samuti leiab AS Ühisteenused, et on lepingu ennetähtaegse ühepoolse lõpetamisega, tegelikult tekitatud kahjuga võrreldes, Tallinna linnavalitsusele olulisel määral vastu tulnud. Juhul kui linnaga hüvitise suuruses kokkuleppele ei jõuta, kavatseb AS Ühisteenused taotleda kohtu kaudu kogu kahju hüvitamist.

Ettevõteleiab, et linnal puudus õiguslik alus lepingutühepoolselt lõpetada. Ettevõtte kinnitusel on väär linna korralduse faktiline ja õiguslik põhistus, sealhulgas on kohaldatud ebaõigeid õigusnorme, teatas ettevõte.

Samuti ei ole hea halduse põhimõttega kooskõlas lepingu ennetähtaegsest lõpetamisest tulenevate negatiivsete tagajärgede AS Ühisteenused kanda jätmine. Linn on lepingu lõpetanud tagasiulatuvalt 16. maist 2008.a, kuid tagasiulatuva ülesütlemise võimalust ei näe ette halduslepinguga ükski antud õigussuhtele kohalduv õigusakt. Samuti ei ole lepingu tagasiulatuv ülesütlemine kooskõlas lepingu täitmise asjaoludega – sisuliselt jätkati linna tellimusel tööd ka pärast 16. maid 2008.a kuni 28. maini 2008.

Samaaegselt tegi AS Ühisteenused Tallinna linnavalitsusele ametliku ettepaneku sõlmida kokkulepe lepingu erakorralisest lõpetamisest tekkinud kahju hüvitamiseks.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077