13. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallink Takso eksis taksoveo eeskirja vastu

Tibukollased Tallink Takso masinad vuravad mööda Tallinna juba pea kolm nädalat. Pealtnäha veatul välimusel on aga üks oluline puudus - must taksoplafoon, millel ilutseb valgete tähtedega kiri TAKSO.

Uurides Tallinna linnavolikogu kehtestatud taksoveo eeskirja, selgub, et Tallink Takso plafoon ei lähe kokku Tallinna linna nõuetega taksodele. Nimelt seisab seal, et kõik kirjed takso plafoonile peavad olema kantud musta värvi või kleebisena.

22. mail toimunud pressikonverentsil kiitis abilinnapea Jaanus Mutli Tallink Taksot, sõnades, et uue turule tulijaga on tegemist esimeste taksodega, mis eristuvad oma kvaliteediga ülejäänud taksomajandusest.

Tallink Takso juhi Alger Holzmanni sõnul kanti takso plafoonidele firma logo, mis õnnetuseks olid teist värvi. Mees rõhutades, et kindlasti ei olnud tegu teadliku eksimusega. „Plafoonile kanti Tallink Takso logo, mis õnnetuseks on eeskirjas kirjeldatust erinevate värvidega,“ kommenteeris Holzmann juhtunut.

Holzmanni sõnul läheb ühe plafooni vahetamine maksma 90 krooni. Mai seisuga on Tallink Taksol 52 autot, plafoonide vahetus läheb ettevõttele maksma ligi 5000 krooni.

Tallinna transpordiameti juhi Andres Harjo sõnul teeb taksode ülevaatusi autoregistrikeskus, kes peab kontrollima, et auto oleks varustatud kõigi taksotunnustega.

„Võib oletada, et antud juhul ei pööratud ülevaatuse käigus tähelepanu taksoplafoonil kujunduse vastavusele,“ kommenteeris Harjo.

„Tallink Taksole ei ole tehtud erandit seoses taksoplafoonil oleva värvikombinatsiooniga," kinnitas Harjo. "Firma juhatust on probleemist teavitatud ning oleme palunud neil viia taksoplafoonid kooskõlla kehtivate nõuetega,“ kommenteeris Harjo.

Ka Holzmann kinnitas, et ollakse transpordiametiga jõutud mõlemaid pooli rahuldavale kokkuleppele. „Oleme transpordiametiga jõudnud kokkuleppele, et plafoonid saavad uue kuue kuu aja jooksul,“ lubas Tallink Takso juht.

Uue taksoveo eeskirja muutumise ajal onvarem pidanud oma plafooni korrigeerima Linnatakso, kellel oli seni sinna kirjutatud firma nimi, millest eeskirja nõudel võis alles jääda ainult sõna TAKSO.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077