11. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Airi reisijate arv kasvas mais rohkem kui 15%

Mais reisis Estonian Airiga ühtekokku 72 544, sh regulaarlendudel 67 656 reisijat. Reisijate koguarv suurenes eelmise aasta maiga võrreldes 15,3%,teatas lennufirma.

Eestonian Airi reisijate arv kasvas kiiremini kui Tallinna lennujaama reisijate koguarv, mis suurenes14%. Estonian Airi reisijate arv regulaarlendudel kasvas 16,4% ja tellimuslendudel 2,5%.

2008. aasta esimese viie kuuga reisis Estonian Airiga 300 811 reisijat, mis on ligi 17% rohkem kui eelmise aasta samal perioodil. Mais moodustas Estonian Airi turuosa Tallinna lennujaamas regulaarliinidel 46,7%, mis on 2,2 protsendipunkti võrra suurem kui eelmise aasta mais. Üldine turuosa (regulaar- ja tellimuslennud kokku) oli 43,7%.

“Hoolimata väga positiivsetest trendidest eelmistel kuudel tajume me globaalse ja kohaliku majanduse jahenemise mõjusid ning nõudluse langus lennureiside järele on ilmselt lähikuudel ees. Paljud lennukompaniid tunnevad juba kasvu aeglustumist meie naaberturgudel,” nentis Estonian Airi president ja juhatuse esimees Andrus Aljas. “Estonian Air analüüsib hoolikalt jaheneva majanduse trende ja kasvavaid kütusekulusid ning teeb kõik, et lahendada see olukord viisil, mis mõjutab võimalikult vähe meie toodete ja teenuste atraktiivsust.”

Mais toimus 1137 lendu. Lendude toimumise protsent oli 98.8% ja lendude väljumise täpsus (15 minutit) oli 85,8%.

Mais olid suurima reisijate arvu kasvuga sihtkohad Moskva, kus reisijate arv kasvas 62% võrreldes eelmise aasta sama kuuga, ning Barcelona ja Kiiev, kus võrreldes 2007. aasta maiga kasvas reisijate arv vastavalt 27% ja 14%.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077