22. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallink Takso peibutab luksuse ja krõbedama hinnaga

Silmipimestavalt säravad Tallinki taksodvallutavad pealinna. Uus tulija loodab kliente püüda laitmatu teeninduse, turvalisuse ja luksusautodega. Kilomeetri eest tuleb välja käia ligi 11 krooni ning sisseistumise eest ligi 50 krooni.

26. mai varahommikul lisandub muidu hallivõitu Tallinna killuke päikest. Nimelt just sellel kuupäeval hakkavad mööda linna vurama kollased Tallink Takso Audid ja B-klassi Mercedesed. Sõit luksusautos kergendab reisja rahakotti 10.90 iga kilomeetri kohta ning autosse sisseistumine maksab 48 krooni.

Turuletuleva takso eeliseks on uhiuued autod, sõbralik klienditeenindus ning silmailu pakkuv ühtne töövorm. Kokku võib linna peal ja selle lähiümbruses näha 52 kollast taksot, mida juhivad mustadesse pükstesse, kollastesse särkidesse, kas siis triik- või polosärkidesse ning sinistesse fliisidesse riietatud juhte. Siinkohal tuleks märkida, et 14% taksojuhtidest on naised, mis Tallink Takso juhatuse liikme Alger Holzmanni sõnul näitab naiste küllaltki suurt huvi taksojuhi töö vastu.

Praeguseks hetkeks on ettevõte tööle võtnud120 inimest, kellele lisandub järgmise nädala kolmapäevast veel 28 värskelt koolitatudtaksojuhti. Tallinkei kavatse piirduda 52 autoga. Sügisel lisandub veel 15 Audi A6 ning terve hulk B-klassi Mercedeseid. Aasta lõpuks laieneb taksopark 90-100 autoni.

Holzmanni sõnul edestavad Tallinki taksod konkurente turvalisuse ninghea hinna ja kvaliteedi suhtega. Lisaks sellele on peagi tööd alustavad taksojuhid läbinud hulganisti koolitusi, sealhulgas ka sõidukoolituse.

Kindlasti on kõik taksosõitjad kokku puutunud higi järgilõhnavate taksojuhtidega. Holzmann lubas, et Tallink Taksos seda ei juhtu, kuna taksojuhid varustatakse pesemisvõimalusega. Holzmanni sõnul pestakse ka taksosidpeaaegu iga vahetuse lõpus.

Kõik Tallinki taksodtöötavad diiselkütusel, neil on must nahksisu ning automaatkäigukast. Lisaks sellele ei sunnita reisijaidkuulama taksojuhtide jadispetšerite omavahelist suhtlust, kuna tellimused edastatakse GPRSsüsteemi vahendusel.

Tallink taksosid käis tervitamaska Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli. Ta ütles, et Tallinki taksod on esimesed, miseristuvad kvaliteedilt selgelt ülejäänud taksomajandusest. Vastuseks küsimusele, kas Tallinna taksoturule Tallinki taksod üldse mahuvad,tõdes abilinnapea, et suurt ruumi uuele tulijaleei ole.

„Taksoturul on suhteliselt kitsas, aga uued tulijad suruvadnõrgemad välja. Meil oleks hea meel, kui uusi korralike taksofirmasid tuleks veelgi, muutes meie tänast taksoteenindust märksa ilusamaks,“ rääkis Mutli.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077