15. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parts: praegu saab ehitusi soodsa hinnaga

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ütles täna transiidikonverentsi TransEstonia 2008 avades, et praegu on hea aeg infrastruktuuri arendada, sest hangete tullakse tunduvalt soodsamate pakkumistega.

"Riskidele vaatamata kehtib tõsiasi, et võita saab vaid neid mänge, milles osaletakse,“ ütles Parts transiidikonverentsi avades. "Viimased andmed näitavad ka seda, et suuremahuliste ehitusobjektide riigihangetel tehtavad pakkumised on väga tuntavalt soodsamad hindadest, mida küsiti aasta tagasi. Riigil on selles olukorras tark arendada välja infrastruktuuri ning eelistada tuleb selliseid objekte, mis loomulikult loovad eeldusi edasiseks majanduskasvuks.“

Parts rääkis, et viimase aasta arenguid silmas pidades teeb riik neid investeeringuid, mis on ette valmistatud, ent on samas ka valmis enda kehtestatud regulatsioone vajadusel kohandama, võttes arvesse muutunud olukorda.

Transiidikomisjoni soovitusel on majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium valmistanud ette raudtee infrastruktuuri kasutustasude arvestamise metoodika muudatused, et mitte kaotada konkurentsivõimet liiga kiiresti tõusvate kasutustasude tõttu.

Loomulikult jätkuvad riiklikud investeeringud transpordi infrastruktuuri, nii sadamatesse, raudteesse, maanteedesse kui ka lennujaamadesse. Sõlmitud on pikalt kavandatud Koidula raudteepiirijaama ehituse rahastamiseks vajalikud lepingud ning projekt on käivitunud.

Partsi sõnul ei saa me transiidist rääkides üle ega ümber Venemaast. Ka siis, kui räägime kaupade toimetamisest läänest itta, tuleb arvestada, et nende üheks oluliseks sihtkohaks on Venemaa. „Täna kohtuvad Euroopa Komisjoni, Eesti ja Venemaa ametnikud Narvas, et arutada sealseid piiriületuse probleeme, mille hulka kuulub ka uue piiriületuspunkti ja silla rajamine. Probleeme ei ole mõtet eitada ja kuigi mingi ülioptimistliku noodiga esinemiseks pole alust, võib tõdeda, et diskussioon vähemalt toimub,“ nentis Parts.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077