13. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toomas Rüütmann: SEB andis mulle halba nõu

Kommest Auto ainuomanik Toomas Rüütmann ütles TR Majade võlakirjade pensionifondide portfelli "sattumise" kohta, et tema arvates töötab pank võlausaldajate huvide vastu.

"Minul puudub info selle kohta, et pank oleks seisnud võlausaldajate huvide eest," teatas Rüütmann. "Pigem töötab pank võlausaldajate huvide vastu. SEB-l on tekkinud huvide konflikt – panga investeerimisdivisjon on ühelt poolt meie tehinguid nõustanud, usaldasime heauskselt kõik oma tehinguid neile, kuid nüüd on aga selgunud, et panga pool töötab projektidele vastu."

"Astusin SEB uksest sisse mitmesaja miljoniga ja väljusin sealt pärast nende mitu miljonit maksnud nõu tühjade kätega," lisas ta.

Rüütmann selgitas, et samaaegselt nõustaja SEB Enskildaga oli kaasatud tehingusse SEB Eesti Ühispank (praegu SEB Pank), et refinantseerida olemasolevaid laene ja vahetada välja nõutavad garantiid Automobiles Peugeot’le (autode tootjafirma). "SEB soovitas rahastada ostu-müügiprotsessi ASi Kommest Auto käibevahenditest ning kinnitas oma valmisolekut olemasolevate laenude refinantseerimiseks," teatas Rüütmann. "Refinantseerimise osas planeeritud kokkulepet ei saavutatud, sest SEB taganes oma lubadusest samal päeval, kui sõlmiti ostu-müügitehing SOK ja OÜ TR Majad vahel."

Sellest tulenes vajadus leida täiendavaid kaasinvestoreid, sest refinantseerimise tingimuseks seati nõue suurendada ettevõtte omakapitali osakaalu. Läbirääkimised algasid OÜga NG Investeeringud, kuid lõpuks siiski keeldus tootjafirma tehingut heaks kiitmast, sest tema nägemusega ei sobinud OÜ NG Investeeringud soov viia AS Kommest Auto ASi Tallinna Kaubamaja tütarettevõtteks, mis on registreeritud börsil, ning lahknevusi oliarusaamises ettevõtte edasisest arengust.

Rüütmanni kinnitusel on tal täna laual kolme potentsiaalse investori pakkumised. Lisaks on nüüd pangal tekkinud uute võimalike investorite osas oma kindel soosik. Eks ajakirjanikud teavad paremini, kuid leidub inimesi, kes usuvad, et küllaltki detailne informatsioon Kommest Auto olukorra kohta, mis meedias on viimastel päevadel avaldatud, pärineb pangast, lisas ta.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077