12. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TEST: soliidselt krapsaks Saab

Eelmise nädala lõpus vuras Eestisse kaheksa Saab 9-3 neliveolist mudelit, millest ühega õnnestus pisike tiir teha.

Mulle usaldatud tumehall Saab 9-3 SportSedan Aero XWD erines väliselt tavalisest 9-3 Sport Sedanist ainult pisikese XWD-kirja poolest Aero sildi all.

Esimene mulje autosse istudes oli, et Saab nagu Saab ikka. Istmed on kergelt kõvad, süütevõti on kuskile istmete vahele pandud, ei midagi erilist.

Uus Haldexi XWD (inglise keeles hääldatuna: cross-wheel drive) nelikveosüsteem kannab tavalisel sõidul üle 90% jõust esiratastele, kuid suudab kiirendamisel või teeolude muutumisel hetkega kanda kogu jõu ja ka väändemomendi tagateljele. Samuti kannab süsteem kohalt startides enamiku jõust juba ennetavalt tagaratastele ja laseb 2,8-liitrisel V6 turbomootoril, mida võrreldakse 280 hobusega, näidata end parimas valguses.

Linnast välja jõudes hakkas avalduma auto tõeline pale, maanteel astus auto täitsa krapsakalt, aga samas soliidselt.Auto tundus see suurema ja soliidsemana, kui see on, eriti seest. Xwd nelikveosüsteemhoidis auto stabiilsena ja mootor vedas seda jõudsalt edasi. Isegi käiku alla vahetamata ja kergelt gaasipedaalile vajutades lähenesid ees olevad autod kiiremini, kui ootasin. Kuigi vedrustus on suhteliselt pehme, istub auto teel kui valatud.

Suve hakul tavapärasesse teeremondiummikusse takerdudes ilmutasid ennast ka auto teised mugavused. Esmalt kõvana tundunud iste toetas täpselt õigesti selga ja oli ootamatult mugav. Autos on kõrvu paitav Bose helisüsteem, muusisu on lihtne, aga põhjamaiselt maitsekas. Panipaigad on praktilised ja nupust lahti sõitev joogitopsi hoidja on lihtsalt lahe. Hääljuhitav süsteem saab aru, mis talle öeldakse, ja teeb seda.

Vigiseda võiks pagasiruumi disaini üle. Kuidas väiksemad inimesed pagasiruumi sügavusse kadunud asju vihmase ilmaga kätte saavad ennast seal juures määrimata, mina ei tea.

picturegallery.303a763c-b029-4c54-8d0f-6a478dd32d8c

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077