5. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Oscarrehvid: rehviliitu ennast varjutavad läbipaistmatud rahaasjad

Rehvide jaemüügiga tegeleva Oscarrehvid OÜ juhataja Peeter Pähn ütles aripaev.ee-le, et nemad ei saasta loodust ning süüdistusega esinenud MTÜ-d Eesti Rehviliit varjutavad läbipaistmatud rahaasjad.

"MTÜ Eesti Rehviliit sõnavõtt aripaev.ee–s on järjekordne laim ja räige süüdistus Oscarrehvid OÜ aadressil. MTÜ Eesti Rehviliit on varemgi fantaasiarohkete võtetega proovinud Oscarrehvid OÜ-d enda ridadesse saada," märkis Pähn.

Tema sõnul on aastate jooksul korduvalt Oscarrehvid OÜ koostööpartneritele väärinfot levitatud ning survet avaldatud läbi erinevate ametkondade. MTÜ Eesti Rehviliit tegevuht Kaur Kuurme teab Pähna sõnul väga hästi, et Oscarrehvid OÜ-l on tegevuse algusest saadik vanarehvide käitlemine nõuetekohaselt korraldatud. Oscarrehvid OÜ klientidel on võimalus ära anda vanarehvid esindustes Tallinnas, Tartus, Rakveres ja Pärnus. Lisaks on rehvid võimalik ära anda Kuusakoski AS kogumispunktides, mis asuvad kõigis maakondades üle Eesti.

"Oscarrehvid OÜ kogub aastas ca 300 tonni vanarehve, mille taaskasutab Kuusakoski AS vastavaltEuroopa Liidu esitatud nõuetele. Nimetatud informatsioon on kättesaadav ka avalikes registrites," sõnas Pähn.

Ta lisas, et MTÜ Eesti Rehviliit sõnavõtt tundub meeleheitliku katsena organisatsiooni koos hoida. "Teadaolevalt ei ole suutnud MTÜ talle pandud eesmärke täita ja MTÜ Eesti Rehviliit järjekordse propaganda eesmärgiks on konkurentide eemaldamine, maksu ning monopoolse seisu kehtestamine. Mõned MTÜ liikmed on tänaseks juba lahkunud ja paljud lahkumas. Kuuldavasti varjutavad igapäevategevust läbipaistmatud rahaasjad ja lähedalseisvate persoonide isiklikud huvid," selgitas Pähn.

"Lõpetuseks. Jäätmekäitlusseadus, mis reguleerib piisavalt vanarehvide kogumist ja käitlemist, on kohustuslik täna kõigile rehvide maaletoojatele. Videouudises kutsub Kaur Kuurme lausa avalikult keskkonnaministeeriumi üles vastu võtma eraldi määrust rehvidele. Kas nimetatud määruse sisuks oleks kogu käitluse monopoolne suunamine MTÜ-le Eesti Rehviliit?," esitab Pähn retoorilise küsimuse omavastulauses.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077