15. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Laki Takso püüab kliente Tulikast odavama hinnaga

Maikuus hakkab turule trügima uus taksofirma Laki Takso, mis meelitab kundesid uute autode ja madalate hindadega.

Taksofirma rajamisega aktiivselt tegutsev Marek Saar ütles aripaev.ee-le, et tõesti, uus taksofirma on rajatud ja 5. mail peaks taksod juba linna peal ringi vurama.

„Kliente hakatakse vedama uute Opel Astrate, Vectrate ja Toyota Avensistega. Taksojuhid, kes tulevad oma autodega, nende auto ei tohi olla vanem kui neli aastat. Esialgu hakkab ringi sõitma 35 autot,“ selgitas Saar. Laki Takso autod on pidevalt uued. "Meie autod ei ole üle aasta vanad, niipea, kui auto vanus on aasta, vahetame selle välja," selgitas Saar.

Iga kuu plaanitakse autoparki laiendada 10-15 auto võrra. „Nii kaua laieneme, kuni turul nõudlust on ja mitte vähem kui turuliidril,“ lisas ta. Tulika Taksol on näiteks 160 sõidukit.

Kuue kuu pärast plaanib firma investeerida keskkonnasõbralikesse Toyota Priustesse. „Siis on avalikul sektoril moraalne kohustus meie taksosid kasutada, sest need on keskkonnasõbralikumad,“ lisas ta.

Laki Takso sõidualustustasu on 25 krooni, kilomeeter sõitu maksab 5,90 krooni ja ootetund 130 krooni. Hinnad kehtivad ööpäev läbi. „Kas teate veel kedagi, kes nii odavalt sõidab?“ küsis ta. Tulika sõidu alustamistasu on näiteks 45 krooni, kella 6st hommikul 1ni öösel on kilomeetri hind 9,40 ja muul ajal 11.80, ootetund maksab 200 krooni.

Saare sõnul on nii, et kui kallid firmad sõidavad näiteks Viru juurest Õismäele, siis neil lihtsalt veab, kui nad kliendiga tagasi sõidavad. „Taksojuhil on ikka tähtis summa, mis ta päeva lõpuks teenib, mitte tunnid, mis ta autos raamatut loeb,“ selgitas Saar, kes enda sõnul on taksondusega tegelenud ja teab täpselt, kuidas see äri toimib.

Klientide leidmiseks tuleb taksofirma mai alguses välja ka suure turunduskampaaniaga.„Televisioon, raadio, ajalehed, ajakirjad, veeb,“ andis Saar aimu kampaania mõõtmetest.

Praegu leiab lakitakso.ee veebist rõõmsa naerunäo, mis teatab, et varsti hakkab firma koduleht toimima.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077