10. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Baltic Sea Bunkering saab Paldiski Põhjasadamaga ühe omaniku

OÜ Baltic Sea Bunkering juhatuse liige Toomas Virro kinnitas aripaev.ee-le, et omanikku vahetab enamus OÜ Baltic Sea Bunkeringi aktsiatest saades seeläbi Tintrade grupi koosseisu.

Virro kinnitas lõpetamise järgus olevat omanikuvahetust, kuid konfidentsiaalsuse huvides ei saa ta nimetada summat, mille maksis Tintrade grupp Baltic Sea Bunkeringi enamusosaluse eest ningkelle osaluslisaks Samvel Tšobanjani omale veel müüakse. Baltic Sea Bunkeringi teised osanikud on äriregistri andmetel Skandinaviska Enskilda Banken Ab Clients ja Phoenix Energy International, Rue De l'eau Luksemburgist. Viimane on aga Luksemburgi ametlike teadaannete andmetel lõpetanud tegevuse 29. november 2006. aastal.

“Tehingu põhjuseks oli Tintrade grupi soov laiendada oma tegevust laevade punkerdamise vallas, mistõttu tegid nad OÜ Baltic Sea Bunkering osanikele pakkumise, mida viimased otsustasid aktsepteerida,” rääkis Virro ning lisas, et Tintrade grupi näol on tegemist nende viimase aasta peamise kütusetarnijaga, kes osaleb aktiivselt ettevõtte igapäevases majandustegevuses.

“OÜ Baltic Sea Bunkering jaoks tugevdab uue omaniku lisandumine ettevõtte finantspositsiooni ning lisab kütuseturu alast know-how’d,” ütles juhatuse liige.

OÜ Baltic Sea Bunkering on laevade kütusega varustamisega (punkerdamisega) tegelev ettevõtete grupp, kes teenindab oma kliente Eesti ja St.Peterburgi sadamates. 2007.a finantsandmed on hetkel veel auditeerimisel, enne auditi lõppu Toomas Virro sõnul neid neid avaldada ei saa.

Offshore-firma TintradeLtd on erasadama Paldiski Põhjasadam valdaja Paldiski Sadamate AS aktsiate taasomanik alates 04.02.2008. Tintrade Ltd on Briti Kanalisaartel registreeritud. Tintrade on seotud kütusefirmaga Saurix Petroleum ja Paldiski Sadamate juhtfiguuride Aleksandr Nakonetšnõi ja Aleksei Tšuletsiga.

Äriregistri andmetel ei pea Tintrade Ltd oma aastaaruannet avalikustama.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077