5. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohus ei rahuldanud ARKi eksami pettuses kahtlustatavate kaebust

Auto juhtimisõigusest ilma jäänud kolm eksamipettuses kahtlustatavat ei suutnud kohtus tõestada, et sooritasid eksami ise.

Mullu autoregistrikeskuse Jõhvi büroos ulatusliku eksamipettuse ilmsikstulekul juhiloast ilma jäänud Anna Trofimova, Dmitry Shneur ja Juri Fomitsa esitasid Tartu halduskohtu Jõhvi kohtumajja kaebuse, taotledes ARKi otsuse tühistamist, kirjutas Põhjarannik.

Kohtunik Raili Randlane otsustas pärast kahte istungit Jõhvi kohtumajas jätta nende kaebused rahuldamata, kuna ükski kohtule esitatud tõend ei kinnitanud, et nad olid sooritanud liiklusteooria eksami ise.

Kohtule esitatud ARKi Jõhvi büroos tehtud liiklusteooriaeksami videosalvestistel kaebajaid ei ole, lisaks möönsid Trofimova ja Fomitsa, et eksami registreerimislehel olev allkiri pole nende kirjutatud.

Trofimova sõnul sooritas ta eksami ise, kuid tegi seda koos väikese grupi inimestega ning hilisemal kellaajal, mille kohta videosalvestus puudub.

Randlase sõnul on väide tõendamata ja selle tõepärasuse seavad kahtluse alla ka asjaolud, et tallinlanna käis Jõhvis eksamit sooritamas ning et kohtuistungil ei osanud ta õigesti kirjeldada ei eksami sooritamise viisi ega selleks kulunud aega.

Ka Fomitsa väitis, et sooritas eksami hilisemal kellaajal, kuna ei saanud töö tõttu määratud ajal eksamile minna.

Tema sõnul tegi ta eksami täiesti üksinda ega kasutanud sealjuures arvutit. Ka Fomitsa puhul on tegemist tallinlasega, kes ei pidanud paljuks sõita Jõhvi eksamile.

Kui tallinlased põhjendasid oma nn pildi pealt puudumist hilisema soorituskellaajaga, siis Dmitry Shneur käis oma sõnul eksamil hoopiski teisel päeval, kuid ka selle kuupäeva kohta esitatud videosalvestisel teda pole.

ARKi esitatud lisadokumentidest nähtub, et Shneur, kes enda sõnul käis eksamil mullu 20. veebruaril, on taotluse juhiloa saamiseks esitanud alles 2. märtsil.

Samal kuupäeval on väljastatud ka eksamile registreerimise eelduseks olev tervisetõend ja tasutud riigilõiv. «Eeltoodu alusel ei kinnita ükski kohtule esitatud tõend, et Dmitry Shneur sooritas liiklusteooria eksami ise,» märgib kohtunik Raili Randlane.

Mullu autoregistrikeskuse Jõhvi büroos ulatusliku eksamipettuse ilmsikstulekul tunnistati kehtetuks üle 300 inimese juhtimisõigus, neist seitse kaebasid otsuse kohtusse.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077