3. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sillamäe-Kotka laevaliikluse taastamise kohal ripub küsimärk

Kuigi Soome laevafirma Stella Company Group teatas märtsi alguses, et kavatseb mais alustada reisilaevaliiklust Sillamäe ja Kotka sadama vahel, ripuvad selle plaani teostamise kohal veel küsimärgid.

Soome laevafirma juht ja üks põhiomanikke Kari Juvas ütles Põhjarannikule, et plaani elluviimine on takerdunud laeva rentimise tõttu.

Stella kavatses Ukraina laevafirmalt UkrFerry rentida Južnaja Palmira nime kandva parvlaeva. Varasema kokkuleppe kohaselt peaks Ukrainast tulema kaasa ka laeva meeskond, teenindav personal on kavas palgata Soomest ja Eestist.

Juvase sõnul on 2006. aastal kapitaalremondi läbi teinud ja uue sisustuse saanud laevale tehtud tehniline kontroll ja ta vastab kõigile Soome lahes kehtivatele meresõidunõuetele. Tehing on jäänud praegu ootama mitmeid bürokraatlikke samme, mis tuleb teha laevaomanikul laeva ja selle meeskonna ületoomise ja tööleasumise tõttu Soome lahes, laeva nime- ja lipuvahetuse ning mitmete muude asjade tõttu. "Pall on praegu laevaomaniku käes. Me saame ainult oodata, et nad need sammud võimalikult kiiresti ära teeksid," ütles Juvas ja arvas, et selgus saabub aprilli algul.

Kui Stellal UkrFerryga laevarentimise tehing ei õnnestu, tuleb Juvase sõnul asuda otsima uut laeva. "Probleem on selles, et meile sobivat tüüpi laevu ei ole kuigi palju saadaval. Teiseks töötab meie kahjuks aeg. Juba praegu peaks algavaks hooajaks käima aktiivne turunduskampaania, aga me ei saa seda alustada enne, kui laevatehing on 100 protsenti kindel," märkis Juvas.

2006. aasta maist Kotka-Sillamäe liinil parvlaevaga Vironia opereerinud Saaremaa laevakompanii tütarfirma OÜ Narva Line sulges eelmise aasta oktoobris ootamatult selle laevaliini ebapiisava täituvuse tõttu.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077