1. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tšulets ja Nakonetšnõi ostsid Heiti Hääle firma

Ekspedeerimisfirma Merktrans ostis Heiti Häälelt laevandusfirma BSL.

Paldiski Põhjasadamaga samasse kontserni kuuluv ekspedeerimisfirma AS Merktrans omandas Pakri Marine Investmentsi kontrolli all olnud Eesti ja Rootsi vahel igapäevast laevaühendust pidava Baltic Scandinavian Linesi (BSL), teatas ettevõte.

Merktransi suuromanikud on Aleksei Tšuletsja Aleksandr Nakonetšnõi. Nõukogus on veel ka Rein Küttim ningAleksei Mürisep.

Ettevõtete teatel on tehingu maksumus poolte kokkuleppel konfidentsiaalne. Baltic Scandinavian Linesi kodusadamaks saab Paldiski Põhjasadam, mis vähendab ühtlasi reisiaega Paldiski - Kappelskäri liinil ühe tunni võrra.

BSL on alates 2005. tegutsenud ro-ro kaupade veoga tegelev laevandusettevõte, mis opereerib regulaarlaevaliini Paldiski Lõunasadama ja Kapellskäri vahel. BSL parvlaev Via Mare väljub kord päevas kummastki sadamast ja on valmis pardale võtma kuni 47 autorongi ja 60 reisijat.

Seni Paldiski Lõunasadama ja Kapellskäri vahel kurseerinud laevaliin jätkab lähitulevikus liikumist läbi Paldiski Põhjasadama. „BSL eesmärgiks on pakkuda kiiret mereühendust, kvaliteetset ning paindlikku teenindust ning olla heaks partneriks oma klientidele. Loodan, et BSL liikumisest Paldiski Põhjasadamasse võidavad kõik BSL praegused ja tulevased kliendid. Esimeseks heaks uudiseks on sõiduaja lühenemine ligi tunni võrra. Paldiski Põhjasadama head navigeerimistingimused lihtsustavad sadamasse sisenemist, raskeveokitele on ro-ro kaide ääres mugavad manööverdusplatsid,” ütles AS Merktrans juht Aleksandr Kovaljov.

Pakri Marine Investments juhatuse liige Heiti Hääl ütles, et ettevõte sai edukalt hakkama uue laevaliini käimalükkamise ja sissetöötamisega ning investorite jaoks saabus kätte õige aeg ja õige pakkumine projektist väljumiseks. “See oli investorite jaoks hea tehing ja meil on usku, et uued omanikud suudavad koos vastava infrastruktuuri toetusel ettevõtet veelgi edasi arendada,” sõnas Hääl.

AS Merktrans põhitegevusalaks on ekspedeerimine ja agenteerimine. Möödunud aasta lõpul avaldatud Äripäeva TOP nimetas AS Merktrans Eesti edukaimaks ekspedeerimisfirmaks 2006. aastal.

Paldiski Põhjasadama juhatuse esimees Robert Antropov ütles, et BSL näol on tegemist juba kuuenda Paldiski Põhjasadama kaudu opereeriva laevaliini ning neljanda regulaarliiniga.

“Paldiski Põhjasadam kogub veeremkaupade vedajate seas üha enam populaarsust, viimaste kuude jooksul on mitmed uute sõiduautode ja veeremkaupade veoga tegelevad laevaliinid alustanud opereerimist läbi Paldiski Põhjasadama,” kommenteeris Antropov. „Põhjasadam on astunud tõsiseid samme, et muutuda roheliseks linnasadamaks. Kunagi Paldiski linnavõimude poolt plaanitud naftasadama asemele on praeguseks kujunenud puhas ja linnatingimustesse sobiv sadam, mille platsid on täidetud uute sõiduautode, konteinerite ning pakendatud kaupadega. Selle üle on hea meel nii meil kui usutavasti ka Paldiski inimestel.”

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077