27. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

flyLALil lennukad plaanid

Leedu lennufirma flyLAL tahab tänavu igale seitsmendale baltlasele lennupileti müüa, konkurentidel sellesse aga erilist usku ei ole.

flyLAL Groupi juhi Linas Dovydenase sõnul soovib ettevõte selle aasta jooksul müüa Tallinnast, Riiast ja Vilniusest väljuvatele lendudele miljon piletit ning tempot ei kavatseta maha võtta ka järgmisel aastal.

"Järgmise aasta suvehooaja alguseks plaanib lennukompanii suurendada oma lennukite arvu 16-lt 26-le ning müüa aasta lõpuks kokku enam kui 2,3 miljonit piletit," sõnab Dovydenas. Ehk siis iga kolmas Balti riikide elanik peaks flyLALiga tuleval aastal kusagile lendama.

Estonian Airi PR-juht Ilona Eskelinen sõnas, et lennunduses on konkurents väga tihe - praegu pakub Tallinnas teenuseid 14 lennuettevõtet.

"Reisijatel oli ja on võimalus valida nii odav- kui ka traditsiooniliste lennufirmade teenuste vahel, kus klientide eelistusi määravad hind, lennuaeg, mugavus jt tegurid," lisab Eskelinen.

Küsimusele, kas flyLALi miljoni pileti müümise plaan on reaalne, vastab Eskelinen, et seda näitab aeg.

SASi Eesti esindaja Katrin Luhaäär arvutab kiirelt, et Eesti on Balti riikidest rahvaarvult kõige väiksem, seega võiks ju kalkuleerida nii, et umbes 20% lubatud miljonist ehk 200 000 piletit peaks leedukad siin Eestis maha müüma.

"Teravapilgulised vaatlejad on ehk hoomanud, et flyLAL lendab Vilniuse ja Tallinna vahel kaks korda päevas viiel päeval nädalas, kasutab väiksemat Saabi lennukit, mis mahutab umbes 50 reisijat. Nii et hetkeseisu arvestades ei tundu selle eesmärgi täitmine väga reaalne olevat, vähemalt Eestis küll mitte," kinnitab Luhaäär.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077