20. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Asmer: rahalubaja peitus juuksurisse

Ärimees Toivo Asmer rääkis täna Ülemiste City Targa Äri Seminaril, kuidas Marko Asmer nii kaugele jõudis ja mida tema selleks tegema pidi, muuhulgas meenutas ta, kuidas tema eest juuksurisse peitu joosti.

Asmer meenutas lapsepõlve maapoisina, kelle aega kõikvõimalikud ringid ja trennid ei neelanud: "Minu lapsepõlves ringe ei olnud, lapsepõlv oli ilus."

"Miks sinna Vormel 1 tipptegijate sekka tahetakse? Seal on ilusad mehed ja naised ja palju raha. Glamuur," põhjendas ta püüdlusi. Samas nägi ta kohe, et poja unistustetäitumine ei ole kerge. "Palju on F1 tipptegijaid? 22. Aga neid poisse, kes kardiga sõidavad, on 22 000."

Asmer tunnistas, et toetajate leidmine ei ole kerge olnud. 2005. a lõpus, kui maja panti pani, vandus Toivo Asmer, et rohkem raha ei kerja. Ja pole kerjanud ka.

"Üks rahalubaja läks nägi teda Roosikrantsi tänaval vastu tulemas ja läks naistejuuksurisse peitu," kirjeldas ta oma värvikaid kogemusi sponsorraha küsimisel.

"Nüüd on igatahes poistel, kes selle alaga tahavad tegeleda, palju kergem. Vanasti, kui meie läksime kuskilt raha küsima, öeldi meile: "Kas te tõesti usute, et keegi Eestist võiks jõuda Euroopasse? Välistatud!" Aga nüüd on Marko Asmer ees."

"Ajakirjandus on õnneks alati hästi suhtunud, nii Eestis kui ka maailmas. Kahjuks pole see sponsoritele alati mõjunud. Ja kipub ka nii olema, et kuna ajakirjanikud vahetavad omavahel infot, ilmub lõpuks pärast iga saavutust igas lehes umbes samasugune lugu," selgitas ta. Toivo Asmeri arvates pole see üldse hea, aga muidu tänab ta ajakirjandust toetuse eest.

Põhiliselt teeb Marko Asmer enda vormishoidmiseks üldfüüsilist trenni: jooksmine, squash ja muu selline. Spetsiaalsed kaelaharjutused on kiivriga, kus on 10 kilo tina. Sest äkkpidurduse ajal on koormus kuni 6G [kuuekordne tavaline Maa külgetõmme], kurvides ja kiirendusel 3-4G."BMW tiimis on Markol selline tore kohustus, et iga poole aasta järel peab võtma uue auto."

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077